Campania „Donează un computer pentru educaţie”. Harta interactivă unde poţi identifica numărul profesorilor şi elevilor care nu au tehnică de calcul
Sursa foto:mecc.gov.md Vizualizari:

Campania „Donează un computer pentru educaţie”. Harta interactivă unde poţi identifica numărul profesorilor şi elevilor care nu au tehnică de calcul

Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării a lansat astăzi Campania Naţională „Donează un computer pentru educaţie”. Acţiunea se va desfăşura în perioada iunie-septembrie 2020 şi are ca scop dotarea instituţiilor de învăţământ cu tehnică de calcul pentru formarea competenţelor digitale la elevi, cadre didactice şi manageriale.

În context, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării a elaborat o hartă interactivă cu ajutorul căreia potenţialii donatori pot identifica numărul profesorilor şi elevilor care nu deţin tehnică de calcul din fiecare raion. 
 
Tot cu ajutorul hărţii interactive donatorii pot afla numărul de telefon al reprezentanţilor organelor locale de specialitate din domeniul învăţământului, care le vor explica paşii pe care urmează să-i întreprindă astfel încât donaţia să ajungă la destinatarul ales.
 
Pentru asigurarea transparenţei şi a vizibilităţii donatorii vor primi un act de donaţie care trebuie completat şi semnat.
 
Tehnica de calcul donată va fi înregistrată la balanţa instituţiei de învăţământ.  La solicitarea elevilor sau personalului didactic, instituţia de învăţământ poate oferi în folosinţă tehnica de calcul existentă, pe o perioadă determinată, în baza unui Contract de închiriere a bunurilor cu titlu „gratuit”. În cazul elevilor, Contractul va fi semnat de un părinte/tutore.
 
Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării va comunica periodic despre numărul donaţiilor realizate.
 
Regulamentul Campaniei Naţionale „Donează un computer pentru educaţie” poate fi vizualizat AICI
Similare
RECOMANDĂRI