Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ce spun stiliştii despre ţinutele Maiei Sandu: De la un stil cuminte, la mai multă eleganţă

Deşi nu haina îl face pe om, funcţiile publice împun anumite rigori mai ales când eşti femeie şi preşedinte de stat. Maia Sandu este lăudată acum de stilişti, dar tot ei spun că nu întotdeauna a purtat haine care să respecte întru totul tendinţele. De la un stil cuminte, la mai multă eleganţă, aşa s-au metamorfozat o parte dintre obiceiurile vestimentare ale preşedintelui Maia Sandu.

Vrei nu vrei, când eşti femeie-preşedinte intri, cum spune românul, în gura târgului şi nu prea ai voie să greşeşti. Încă de la intrarea sa în viaţa politică, Maia Sandu nu a ţinut neapărat să impresioneze prin costumele sale, care, în opinia experţilor erau obişnuite chiar banale. Unele, spun aceiaşi stilişti, ar fi fost alese în momente de proastă inspiraţie. Cum este, de exemplu, cea din timpul unei întâlniri la sediul partidului cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Dereck Hogan. 

DIANA VOEVUŢKI, stilist: "Mie ţinuta restectivă îmi aminteşte de profesoara mea din liceu. Aş în locui acest pulover cu un sacou şi rochia respectivă ar străluci altfel. Îi adaugă un pic ani şi nu este bine. Acest gen de pulover ar fi bine să fie aruncat din garderoba fiecărei femei".

Stilul clasic, cu fustele tip creion îi vin mănuşă Maiei Sandu, spun stiliştii. Însă, până să devină preşedinte, şi nu de puţine ori, la întâlnirile oficiale Maia Sandu a purtat fuste care nu ar fi avantajat-o. 

DIANA VOEVUŢKI, stilist: "Partea de sus a costumului îmi pare foarte ok. Poate aş adăuga o broşă elegantă şi cochetă, nu mai mult. În schimb fusta mă deranjează pentru că crează partea de jos foarte masivă. De asta aş fi schimbat-o pe o fustă creion, clasică, cu lungimea sub genunchi. Da, aici încălţămintea este în plus, ea neapărat trebuie schimbată. S-ar permite şi o pereche de stiletto negri, neapărat o pereche de colanţi de culoarea pielii".

Cu o talie de invidiat, preşedintele Maia Sandu nu s-a ferit de ţinutele care să-i scoată în evidenţă acest lucru. Cum a fost, de exemplu, şi la prima sa întâlnire cu preşedintele Ucrainei, Vladimir Zelinskii din vara anului trecut, pe când Maia Sandu era premier. Stiliştii spun că sunt şi cazuri în care ţinutele pe care le-a purtat, i-au pus în umbră aceste atuuri. 

DIANA VOEVUŢKI, stilist: "Cred că este una din cele mai nereuşite ţinute. Doar despre culori pot să vorbesc de bine. Partea de sus nici măcar nu înţeleg ce este. Îi ascunde toată frumuseţea corpului, acea supleţe de care am mai vorbit anterior. Şi fusta ar trebui să fie mai îngustă".

Lucrurile s-au schimbat şi, în ultima perioadă, ţinutele Maiei Sandu sunt alese cu mult mai multă inspiraţie. Specialiştii în modă susţin că se observă o conturare tot mai clară a stilului clasic, elegant, însoţit de culorile pastelate, dar şi neutre, care o avatajează pe doamna preşedinte sub toate aspectele. 

DIANA VOEVUŢKI, stilist: "În ultimul timp, în spatele ei stă o echipă de profesionişti care se ocupă de look-ul ei. Se observă o schimbare chiar radicală, deşi este păstrată aceeaşi tendinţă acelaşi look, coafura nu se schimbă pe parcursul anilor,  dar se vede că totul este bine pus la punct".

Ţinute de bun gust, a purtat preşedintele Maia Sandu la învestirea sa în funcţie, în cadrul vizitei oficiale a preşedintelui României, Klaus Iohannis şi la recenta întâlnire cu preşedintele Ucrainei. 

DIANA VOEVUŢKI, stilist: "Ea este un om din popor. Nu caută de fiecare dată să uimească prin apariţiile ei şi nu poartă de fiecare dată o haină de brand, alege haine de designeri autohtoni, ceea ce o face credibilă".

În urmă cu câţiva ani, Maia Sandu a intrat în vizorul opiniei publice după ce un blogger a scris că fostul lider PAS a fost la un protest într-o cămaşă de firmă, care ar costa 70 de dolari. Maia Sandu a dat replica şi a spus că hainele pe care le poartă nu trebuie să fie subiect de interes public. Ea a precizat că are mai multe cămăşi pe care le-a cumparat cu preţ redus în perioada în care a lucrat la Washington.
Similare
RECOMANDĂRI