Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

COVID: Peste 1000 de elevi, dar şi mulţi profesori din Chişinău, sunt în carantină

În Chişinău, elevii din 30 de clase au intrat în carantină după ce unii dintre ei s-au infectat cu Covid-19. Peste o mie de copii se află în autoizolare, dar şi foarte mulţi profesori şi cadre non-didactice. În Chişinău este o tendinţă de creştere a numărului de cazuri în rândul elevilor, odată cu deschiderea şcolilor. Care este situaţia la nivelul întregii ţări nu se ştie, deocamdată. Ministrul Educaţiei a promis să vină mâine cu informaţii referitoare la şcolile din sate şi oraşe, a căror activitate este îngreunată din cauza îmbolnăvirilor.

Până pe 10 septembrie, în şcolile din Chişinău s-au înregistrat 225 de cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus. De la începutul anului de învăţământ s-au închis 30 de clase, iar cursurile s-au mutat în mediul  on-line. 1325 de elevi şi 57 de angajaţi sunt în autoizolare. În grădiniţe, s-a înregistrat un singur caz în rândul copiilor şi 34 de cazuri în rândul angajaţilor.

ANGELA CUTASEVICI, viceprimar Chişinău: „Conform datelor avem o tendinţă tendinţa de creştere în rândul populaţiei şcolare, iar directorii instituţiilor, cadrele didactice crează condiţii de asigurarea a funcţionalităţii instituţiilor”.

Când un elev este confirmat pozitiv, toţi colegii din clasă se autoizează la domiciliu pe o perioadă de 14 zile şi vor face lecţiile online. În cazul profesorului care a predat în clasa respectivă, decizia privind autoizolarea o ia managerul instituţiei de învăţământ împreună cu medicul epidemiolog de la Centrul Municipal de Sănătate Publică.  De la începutul anului şcoalar, 95% dintre elevii din Chişinău au mers la şcoală, restul au absentat nemotivat, fie pe motiv de boală.
Similare
RECOMANDĂRI