Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Drumul spre spital s-a scurtat cu sute de kilometri pentru pacienţii cu insuficienţă renală din sudul Republicii Moldova

Drumul spre spital s-a scurtat cu sute de kilometri pentru pacienţii cu insuficienţă renală din sudul Republicii Moldova. Bolnavii condamnati la o viaţă legată de aparatul de dializă, pot merge de acum la tratament în oraşul Cahul. Acolo s-a deschis cel de al treilea Centru de Dializă din Republica Moldova în cadrul unui parteriat public-privat.

Mihail Benghea pargurgea 450 de kilometri pe săptămână sau 150 de kilometri pe zi pina la Chisinau pentru a face dializă. Venea tocmai din satul Covurlui, raionul Leova. Nu atât boala, cât drumul îl istovea de puteri.

Centru de dializă din Cahul este dotat cu dispozitive medicale performante si poate trata pacienţii cu insuficienţă renală din toată regiunea de sud. Cadrele medicale au fost specializate la Centrul din Chişinău.

Serviciile sunt gratuite pentru cei care au poliţa medicală. Pacienţii se bucură de servicii medicale de calitate aproape de casă.
Similare
RECOMANDĂRI