E-factura va fi obligatorie de la 1 iulie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

E-factura va fi obligatorie de la 1 iulie

Serviciul Fiscal de Stat informează despre obligativitatea utilizarii e-facturii începând cu data de 1 iulie, curent. Această obligativitate se referă la agenţii economicicare participă la operaţiunile de achiziţii publice.

Conform Codului fiscal aceştia sunt obligaţi să eliberezeî n format electronic factura fiscală emisă în cadrul achiziţiilor publice. 

În acest context, SFS va lansa o versiune actualizată a sistemului informaţional automatizat de creare şi circulaţie a facturilor fiscale electronice „e-Factura”, care include noi funcţionalităţi, după cum urmează:
 
  • simplificarea procesului de integrare a sistemelor de contabilitate ale agenţilor economici cu sistemul „e - Factura” prin intermediul aplicaţiei API „e-Factura”;
  • dezvoltarea funcţionalităţii de modificare a datei de livrare/eliberare a unui set de facturi fiscale; 
  • stabilirea formulelor de calcul pentru toate celulele facturii fiscale, formule ce permit calcularea automatizată inversă;
  • dezvoltarea funcţionalităţii de selectare a numărului de semnături electronice ce necesită a fi aplicate pe factura fiscală şi a celei de identificare automatizată de către sistem a numărului de semnături aplicate; 
  • dezvoltarea funcţionalităţii de descărcare a listei de facturi fiscale emise de furnizor şi a facturilor fiscale recepţionate de către cumpărător.
Implementarea versiunii actualizate a sistemului „e-Factura” va eficientiza mecanismul existent de creare, expediere şi recepţionare a facturilor fiscale generate în acest sistem prin simplificarea proceselor pentru utilizatorii serviciului e-Factura.

Adiţional, în perioada 1 – 30 iunie 2020, SFS va lansa o platformă de testare a noii versiuni a sistemului „e-Factura”. Pentru a o accesa, agentul economic urmează să transmită în adresa CTIFo solicitare prin poşta clasică sau prin e-mail la adresa: [email protected]. Cererea trebuie să conţină: numărul utilizatorului, datele de contact şi adresa IP al acestuia de pe care va accesa noua versiune a sistemului „e-Factura”.

Pentru mai multe informaţii despre funcţionalităţile noii versiuni a sistemului „e-Factura”, puteţi apela Centrul Unic de Apel al SFS 080001525.  
 
Similare
RECOMANDĂRI