Grătarele sau picnicurile în spaţii publice sunt interzise până pe 30 iunie
Sursa foto:foto simbol Vizualizari:

Grătarele sau picnicurile în spaţii publice sunt interzise până pe 30 iunie

Grătarele sau picnicurile în parcuri, păduri sau alte locuri publice sunt interzise pe perioada stării de urgenţă în sănătate publică. Cei care le fac sunt pasibili de răspundere contravenţională sau penală. În parcuri sunt permise doar plimbările în grupuri nu mai mari de trei persoane. Excepţie fac membrii familiei.

Potrivit şefului Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, persoanele, inclusiv membri ai familiei, se pot plimba în parc, dar fără să facă frigăruie sau grătare. Se permit grătarele în ograda casei, cu prezenţa membrilor familiei, nu şi a altor persoane, pentru că, în caz contrar, ar crea „o situaţie de aglomerare, care este prieten cu COVID-19”, scrie IPN.

Potrivit deciziei Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică, până pe 30 iunie se interzice aflarea în locuri publice precum păduri, parcuri, alei, plaje etc., a persoanelor în grupuri mai mari de trei oameni. Respectarea distanţei fizice de un metru fiind obligatorie. Tot până pe 30 iunie, se interzice aflarea persoanelor pe terenuri de joacă, terenuri sportive şi zone de agrement, dar şi aflarea persoanelor în vârstă de peste 63 de ani înafara domiciliului şi în spaţiile publice fără necesitate stringentă.

Totodată, se admite organizarea întrunirilor în masă cu caracter unic, cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane, cu respectarea măsurilor de sănătate publică. În acest caz, se va întocmi obligatoriu o listă de evidenţă epidemiologică a evenimentului, cu excepţia spaţiilor care sunt în adiacentul instituţiilor publice, de învăţământ, spitalelor sau altor locuri cu risc sporit de infecţie. Potrivit consilierei ministrului de interne, Alina Zbancă, această prevedere este valabilă în cazul evenimentelor mari, precum proteste şi nu se aplică în alte circumstanţe, în cazul ieşirilor la picnic, grătar sau alte activităţi.
Similare
RECOMANDĂRI