Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

În două reţele de supermarketuri din Chişinău, cumpărătorii au donat produse alimentare pentru familiile nevoiaşe din Republica Moldova

Faptele bune se fac nu doar de sărbători. Astăzi, în două reţele de supermarketuri din Chişinău, cumpărătorii au donat produse alimentare pentru familiile nevoiaşe din Republica Moldova. Acţiunea de caritate a fost organizată la iniţiativa Băncii de Alimente a Misiunii Sociale Diaconia.

În dimineaţa zilei, la intrarea în mai multe magazine din Chişinău, au fost instalate boxe, în care doritorii puteau să lase produse alimentare. Cumpărătorii nu au trecut indiferenţi pe alături, mai ales că donaţiile urmează să ajungă în casele familiilor social-vulnerabile.

Donaţiile au fost colectate de un grup de voluntari, care la intrarea în supermarket, îi informau pe cumpărători despre acţiunea de caritate pe care o desfăşoară. Organizatorii îndemnau oamenii să doneze produse neperisabile şi legume, deoarece aceste alimente au un termen de valabilitate mai mare.  

Produsele colectate de Banca de Alimente , urmează să ajungă la mai multe famiilii nevoiaşe, dar şi la câteva centre sociale din Republica Moldova.

„Este vorba despre centre care deservesc persoane cu nevoi speciale, centre pentru bătrâni, cantine sociale şi alte tpuri de servicii, peste 20 de servicii sociale”, a spus ANA CEBAN, responsabil de comunicare, Misiunea Socială, Diaconia.

Banca de Alimente este un proiect non-profit al Misiunii Sociale Diaconia, care din luna iulie a acestui an, colectează, depozitează şi distribuie produse alimentare. Banca de Alimente a fost creată pentru a ajuta persoanele nevoiaşe, dar şi pentru a reduce risipa de aliment
Similare
RECOMANDĂRI