Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Lucrările de lichidare a consecinţelor ploilor abundente continuă şi astăzi în sudul Republicii Moldova

Lucrările de lichidare a consecinţelor ploilor abundente de marţi continuă şi astăzi în sudul Republicii Moldova. În Comrat, acolo unde inundaţiile au provocat cele la multe pagube, sunt mobilizaţi 155 de oameni cu 33 utilaje. Au mai rămas case pline de noroi adus de râul Ialpug, care a ieşit din matcă. Situaţia din zonă este gestionată de Statul Major al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Autorităţile susţin că situaţia se îmbunătăţeşte în zonele grav afectate de ploi.

„Ieri au lucrat 155 astăzi din nou au fost reluate lucrările  mai au încă de pompat apa din câteva gospodării cel puţin cinci gospodării ne-au raportat că urmează să fie efectuate in orele dimineţii. Deja vom vedea situaţia în dependenţă de necesităţile populaţiei unde să mai meargă pompierii să ii ajute. E mult mai bine decât au fost două zile în urmă pentru că au s-a lucrat foarte mult au fost sute de pompieri poliţişti salvatori. TAIE ieri a fost o şedinţă reprezentată de conducerea IGSU domnul general Mihail Harabagiu au trasat sarcini şi continuă lucrările”, a spus LILIANA PUSCAŞU, ofiţer de presă, IGSU.

Pe lângă salvatori, la Comrat lucrează şi militarii Armatei Naţionale.

„Continuăm lucrările cu forţă cu militarii noştri care sunt detaşaţi acolo cu unităţi de transport colegii mei lucrează la înlăturarea nămolului  sau a apei care au fost duse in casele sinistraţilor”, a declarat ALEXANDRU PÎNZARI, ministrul Apărării.

Pe parcursul zilei de ieri s-a scos noroiul din 27 de gospodării şi 4 fântâni, iar mai multe porţiuni de drum local au fost curăţate. În regiune continuă lucrările şi Serviciul de Intervenţie Gaze care repară conductele de alimentare cu gaze naturale.

Până astăzi, au fost reconectaţi 392 de consumatori. Amintim că în urma ploilor torenţiale de marţi dimineaţă, 39 de case şi cinci depozite au fost inundate în Comrat.  
Similare
RECOMANDĂRI