În acest an, peste 1000 de elevi vor obţine nota 10 din oficiu la limba străină la examenul de bacalaureat
Sursa foto:Evenimente.md Vizualizari:

În acest an, peste 1000 de elevi vor obţine nota 10 din oficiu la limba străină la examenul de bacalaureat

A fost aprobată lista candidaţilor cărora li se acordă nota 10 din oficiu la examenul de bacalaureat. În acest an, 1008 elevi vor obţine nota 10 din oficiu la limba străină, la BAC, în comparaţie cu 785 în 2018, 637 în 2017, 460 în 2016 şi 229 în 2015.

Acest subiect, dar şi altele cu privire la organizarea şi desfăşurarea examenelor naţionale de absolvire a ciclurilor de învăţământ gimnazial şi liceal a fost discutat astăzi, la şedinţa Comisiei Naţionale de Examene (CNE).

Un alt punct pe ordinea de zi a fost evaluarea a 59 de dosare privind acordarea condiţiilor speciale de examinare, inclusiv 29 referitoare la examenul naţional de bacalaureat din 8 raioane/municipii şi 30 – referitoare la examenele naţionale de absolvire a gimnaziului din 12 raioane/municipii. 
 
Procedurile specifice de examinare a elevilor cu cerinţe educaţionale speciale au fost stabilite în vederea acordării de şanse egale elevilor cu cerinţe educaţionale speciale care au studiat în baza curriculei generale şi, care solicită condiţii speciale la examenele naţionale de absolvire a ciclurilor de învăţământ gimnazial şi liceal.
 
La aceeaşi şedinţă, Comisia Naţională de Examene a aprobat listele nominale ale Comisiilor Republicane de Evaluare pentru fiecare disciplină de bacalaureat cu un număr de circa 550 de profesori evaluatori.
 
Sesiunea de bacalaureat 2019 se va desfăşura în perioada 4-21 iunie. La sesiune s-au înscris 17754 de candidaţi, dintre care 2478 de candidaţi sunt restanţieri din sesiunile anterioare.
 
Candidaţii vor susţine probele de examen în 92 de centre de bacalaureat, dintre care 30 de centre sunt instituite în municipiul Chişinău, iar 62 de centre în alte localităţi ale ţării.
 
Verificarea lucrărilor de examen va fi efectuată în perioada 4-24 iunie. Rezultatele vor fi afişate în centrele de bacalaureat la data de 26 iunie 2019. 
 
Regulamentul cu privire la examenul naţional de bacalaureat, precum şi orarul probelor pot fi accesate pe pagina Agenţiei Naţionale pentru Curriculum şi Evaluare: www.aee.edu.md.
Similare
RECOMANDĂRI