Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O altfel de sărbătoare de Ziua Vinului

De ziua vinului, eu devin sărbătoare. Acesta este sloganul celebrei sărbători de toamnă care reunea anual sute de producători de vin in Piata Marii Adunari Naţionale din Chisinau. Din cauza pandemie, evenimentul se mută în vinării şi restaurante, dar şi în mediul online. Nu vor mai fi standuri ale producătorilor ci doar evenimentul de premiere. Îndemnul organizatorilor este de a evita aglomeraţia şi de a gusta vinul alături de cei dragi.

Cea de a 19-a ediţiei a Sărbătorii Naţionale a Vinului va fi marcată pe trei şi patru octombrie. Va fi un nou format. Nu se vor mai ciocni pahare în Piaţă şi nu va fi niciun concert. Va fi doar o ceremonie oficială la care vor fi preamiaţi cei mai buni producători. Va fi însă o inedită expoziţie de etichete pentru sticlele de vin, de fapt o incursiune în istoria Licorii lui Bachus.

„Mai multe este legată de perioada sovietică, este foarte interesant să vedem cum au aratat vinurile noastre acum 60 -70 de ani. VA fi continuată pe parcursul anului”, a spus IRINA BISTRIŢCHI, vice-director, Oficiul Naţional al Viei şi Vinului.

Va fi însă sărbătoare la vinării. Producătorii îşi vor aştepta oaspeţii cu programe speciale şi degustări.

„Vom primi câteva grupuri mici de oaspeţi, la vinării vom degusta vinuri tinere, tulburel, vom discuta şi podgoriile, unde neapărat vom trece pe la valul lui Traian”, a precizat RUXANDA LIPCAN, producător de vin.

Oricine va putea participa la sărbătoarea vinului. În mediul online  dar şi la tv vor fi transmite programe speciale.

„Putem de la festivităţi majore care erau în anii trecuţi, sărbătoare care aduna 100 de mii de oameni, putem s-o transformăm în mini sărbători, confedial cu prieteni”, a spus GHEORGHE ARPENTIN, director, Oficiul Naţional al Viei şi Vinului.

Festivalul Vinului din Moldova, denumit mai târziu oficial "Ziua Naţională a Vinului", s-a desfăşurat pentru prima dată în 2002.
Similare
RECOMANDĂRI