Pe 27 august, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, va fi paradă militară
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Pe 27 august, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, va fi paradă militară

Militarii Armatei Naţionale sunt în pline pregătiri pentru parada militară care va avea loc pe 27 august, cu prilejul aniversării a 30-a de la proclamarea independenţei Republicii Moldova.

Potrivit comandantului Armatei Naţionale, general de brigadă Igor Gorgan, în unităţi are loc procesul de selectare a militarilor participanţi la paradă şi închegare a formaţiunilor care vor defila în Piaţa Marii Adunări Naţionale, alături de reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne (MAI) şi ai Serviciului de Informaţie şi Securitate al Republicii Moldova (SIS), relatează IPN.

La paradă vor participa militari din garnizoanele Bălţi, Chişinău şi Cahul, Academia Militară „Alexandru cel Bun”, dar şi o formaţiune a veteranilor conflictului armat din anul 1992 pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova.

Antrenamente comune cu efectivul din cadrul structurilor antrenate la paradă (MA, MAI, SIS) vor avea loc în luna august, sub podul de pe şoseaua Hânceşti, cartierul Telecentru. Iar repetiţiile generale se vor desfăşura în Piaţa Marii Adunări Naţionale, în a doua decadă a lunii august.

Decretul privind desfăşurarea paradei militare cu prilejul sărbătoririi aniversării a 30-a de la proclamarea independenţei Republicii Moldova a fost semnat de şeful statului, comandant suprem al forţelor armate Maia Sandu şi publicat în Monitorul Oficial în data de 23 iulie anul curent.
Similare
RECOMANDĂRI