Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ploile torenţiale au făcut prăpăd în multe regiuni ale Republicii Moldova

Natura s-a dezlănţuit din nou şi ploile torenţiale au făcut prăpăd în multe regiuni ale Republicii Moldova. Au fost inundate grădini şi sunt oameni care au avut de suferit. Un copil de doar doi ani a murit înecat din cauza şuvoaielor. Este un tabloul sumbru în urma potopului de aseară. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis şi pentru astăzi un cod galben de ploi cu descărcări electrice, izolat cu grindină şi intensificări ale vântului sub formă de rafale şi vijelie.

Un copil de numai doi ani din raionul Ungheni s-a înecat în apa ce a inundat grădina casei. Mama micuţului era ocupată de treburile casnice iar copilul  se juca. A fost lăsat fără supraveghere pentru scurt timp dar a fost de ajuns pentru o tragedie.

Corpul neînsufleţit al minorului a fost găsit de mamă în grădina inundată de ploile torenţiale. Poliţia investighează acum cazul. Meteorologii anunţă că alerta de cod galben de instabilitate atmosferică e valabilă începând de astăzi, de la orele amiezii.

Totodată, în Republica Moldova, mai sunt valabile codurile galben şi portocaliu de inundaţii pe râul Prut. În ultimele zile, salvatorii au intervenit în mai multe gospodării pentru a pompa apa din grădini şi subsoluri de case şi pentru a lichida consecinţele ploilor torenţiale.
Similare
RECOMANDĂRI