Poşta Moldovei anunţă că recepţionează trimiteri către patru state
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Poşta Moldovei anunţă că recepţionează trimiteri către patru state

Poşta Moldovei anunţă că recepţionează trimiteri poştale cu destinaţia Irlanda, Franţa, Israel şi Germania. Reluarea trimiterilor spre aceste destinaţii este posibilă datorită colaborării Poşta Moldovei cu companiile aeriene care organizează cursele charter.

Potrivit IPN, până la data de 10 iunie, vor fi recepţionate toate categoriile de trimiteri poştale cu destinaţia Franţa, iar cele spre Irlanda şi Israel – până la 12 iunie 2020. Clienţii care preconizează să expedieze colete sau scrisori cu destinaţia Germania, le pot depune la oficiile poştei până în data de 8 iunie.

În altă ordine de idei, Poşta Moldovei informează că, în contextul situaţiei create de COVID-19, la nivel global, activitatea poştală a fost blocată, iar toate cursele aeriene regulate au fost reduse la minimum sau chiar suspendate. Astfel, trimiterile Internaţionale sunt blocate în zonele de tranzit. Un volum de peste 93 de mii de kg cu destinaţia R. Moldova rămâne a fi blocat în depozitele ţărilor de origine.

Potrivit Poştei Moldovei, localizarea trimiterilor poştale simple nu este posibilă, deoarece numărul de urmărire al acestora nu corespunde standardelor internaţionale. La sosirea acestora în oficiile poştale, destinatarii sunt informaţi despre parvenirea trimiterilor prin avizul de sosire, în cutiile poştale sau SMS, atunci când pe colet este indicat numărul de telefon. În cazul în care trimiterea nu a ajuns la oficiul poştal, înseamnă că nu a ajuns în ţară şi se află în zona de tranzit, fapt pentru care este necesar sa se ia luaţi legătură cu expeditorul.

Pentru trimiterile recomandate (înregistrate), clienţii au posibilitatea să urmărească statutul aflării lor prin Track & Trace conform unui număr de urmărire.

În continuare, Poşta Moldovei primeşte colete şi poşta de scrisori pe cale terestră, în urma colaborării cu Poşta Română şi Ukrposhta. În oficiile Poşta Moldovei sunt peste şase mii de trimiteri poştale care urmează să fie ridicate de către beneficiari. În cazul în care trimiterile poştale nu sunt ridicate în termenul stabilit, acestea vor fi trimise înapoi la Centrul de Prelucrare şi Transportare a Poştei din Chişinău, iar ulterior vor fi returnate expeditorilor.
Similare
RECOMANDĂRI