Prejudicii în urma ploilor, înregistrate în mai multe raioane ale R.Moldova
Sursa foto:dse.md Vizualizari:

Prejudicii în urma ploilor, înregistrate în mai multe raioane ale R.Moldova

Сonform datelor colectate din subdiviziunile teritoriale ale IGSU, mai multe prejudicii au fost înregistrate în urma precipitaţiilor abundente însoţite de grindină şi vânt puternic care au avut loc pe data de 29 iulie. Prejudicii au fost înregistrate în raioanele Criuleni, Dubăsari, Făleşti, şi Soroca. Astfel, în oraşul Criuleni, în urma ploilor torenţiale însoţite de vânt puternic, de pe acoperişul Centrului de sănătate, au fost smulse şi deteriorate circa 30 foi de ardezie.

Rafalele de vânt puternic au smuls mai multe foi de ardezie de pe acoperişurile a trei case de locuit în localitatea Doroţcaia, raionul Dubăsari, iar ploaia a afectat 120 ha de porumb. Mai mult, în localitatea Pârâta condiţiile meteorologice nefavorabile au afectat circa 83 ha livezi şi 139 ha culturi agricole, inclusiv 5 ha de grâu, 125 ha de porumb şi 6 ha de legume.

Iar în raionul Sorocasatul Vîsoca, în urma ploii torenţiale cu grindină, au fost afectate circa 14 ha de livezi. Totodată, în localitatea Boşcana, raionul Criuleni în urma ploilor torenţiale cu grindină, au fost deteriorate circa 0,5 km de drum local şi afectate circa 250 ha porumb, iar în localitatea Hruşova au fost afectate circa 207 ha de porumb şi 271 ha de floarea soarelui.

Conform datelor înregistrate de IGSU, circa 20 ha de culturi agricole au fost afectate în urma ploiilor în raionul Făleşti, satul Pruteni, iar în satul Musteaţa precipitaţiile puternice au distrus 30 ha de floarea soarelui. Pagubele materiale urmează a fi estimate ulterior.
Similare
RECOMANDĂRI