Pro Moldova cere medicamente gratuite pentru pacienţii infectaţi care se tratează acasă
Vizualizari:

Pro Moldova cere medicamente gratuite pentru pacienţii infectaţi care se tratează acasă

Partidul PRO MOLDOVA cere medicamente gratuite pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, care se tratează la domiciliu. Un proiect de lege, în acest sens, a fost prezentat, astăzi, de preşedintele formaţiunii, Andrian Candu. De cealaltă patre, ministerul Sănătăţii a evaluat lista medicamentelor pentru tratamentul simptomatic la domiciliu şi ajuns la concluzia că acestea nu pot fi compensate.

Potrivit preşedintelui partidului Pro Moldova, Andrian Candu, în prezent, zeci de mii de persoane asigurate suportă aceste cheltuieli de tratament, fiind lăsate pe cont propriu de Guvern, în pofida codului roşu în sănătate şi a situaţiei economice precare.

ANDRIAN CANDU, preşedinte, partidul PRO MOLDOVA: „Mulţi dintre cei infectaţi, astăzi, se tratatează acasă. Sunt peste 52 de mii de persoane infecate pe parcursul anului. Doar un număr mai mic sunt cei care sunt în staţionare, în spitale. Şi atunci când un bolnav stă în spital, statul asigură acest tratament. Dar foarte mulţi majoritatea celor care sunt infectaţi cu COVID stau acasă, se tratează acasă şi tratamentul este de cinci, şase mii de lei”.

Proiectul proiectului PRO MOLDOVA stipulează că, indiferent de statut, cheltuielile de tratament şi investigaţii trebuie să fie compensate în proporţie de 100%, prin modificarea legii cu privire la asigurarea obligatorie a asistenţei medicale. De cealaltă parte, ministerul Sănătăţii a evaluat lista medicamentelor pentru tratamentul simptomatic al COVID la domiciliu, care include: analgezic ,,Paracetamol", picături decongestionante şi preparate contra tusei, iar  cheltuielile au fost estimate până la 200 lei. Într-un comunicat de presă, ministerul informează că solicitările privind includerea în lista medicamentelor compensate a acestor preparate a fost respinsă în şedinţa Consiliului de profil.          
 
Similare
RECOMANDĂRI