Recomandările poliţiei pentru părinţi şi copii în perioada vacanţei de primăvară
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Recomandările poliţiei pentru părinţi şi copii în perioada vacanţei de primăvară

De astăzi  până pe 15 martie, elevii sunt în vacanţa de primăvară, perioadă în care vor fi mai puţin supravegheaţi de părinţi şi deloc de către profesori. În acest sens, oameni legii vin cu un şir de recomandări pentru părinţi şi copii.

Recomandările poliţiei pentru părinţi:
- Petreceţi cât mai mult timp cu copiii. Implicaţii în activităţi recreative.
- Vorbiţi cu ei despre preocupările  lor şi acordaţi-le  o atenţie deosebită timpului pe care  îl petrec în mediul virtual.
- Fiţi alături de copil  atunci când trăieşte emoţii intense, cărora nu le poate face faţă. În asemenea situaţii are cel mai mult nevoie de părinţi.
- Cei mici au mai mult timp pentru joacă în perioada vacanţei, în acelaşi timp au nevoie constantă de supraveghere.
- Mai mult, copiii trebuie să se joace doar în spaţiile special amenajate, să evite carosabilul şi să nu primească bunuri sau să meargă cu persoane necunoscute.
- Reţineţi că, atunci când nu îl însoţiţi, siguranţa copilului dumneavoastră depinde de explicaţiile pe care i le oferiţi pentru a înţelege ce se întâmplă pe stradă.
- Astfel,  învăţaţii pe copii: numele complet al părinţilor, numărul de telefon al acestora, precum şi adresa de domiciliu, ca în cazul în care se rătăcesc, poliţiştii să-i poată aduce acasă.
- Nu lăsaţi copiii în preajma bazinelor acvatice. De regulă, tragediile din apă au loc în tăcere şi nu durează mai mult de un minut.
- Nu permiteţi ca vacanţa să se transforme într-o amintire neplăcută!

Oamenii legii anunţă că, în această perioadă,  pe teritoriul R. Moldova poliţia va desfăşura operaţiunea „Grija”, ce are drept scop prevenirea şi combaterea delicvenţei juvenile, traumatismului în rândul copiilor, infracţiunilor comise împotriva lor,  dar şi asigurarea securităţii copiilor.
Similare
RECOMANDĂRI