Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Sărbători de iarnă fără datorii, este îndemnul Regiei Autosalubritate pentru toţi datornicii din Chişinău

Sărbători de iarnă fără datorii, este îndemnul Regiei Autosalubritate pentru toţi datornicii din Chişinău. După ce s-au acumulat datorii de peste 12 milioane de lei, autorităţile au lansat o campanie în preajma sărbătorilor, prin care-şi propune să recupereze o parte din bani. Cei care vor achita datoria integral până la sfârşitul lunii decembrie vor fi scutiţi de penalităţi. Ideea este a noului director, de curând numit în funcţie

Întreprinderea Autosalubritate are lunar pierderi colosale pentru că sute de clienţi nu-şi plătesc datoriile, unele vechi de câţiva ani. Astfel s-au acumalat datorii de peste milioane de lei de la peste o mie de agenţi economi şi asociaţii de locatari.

IGOR GÎRLEA, director interimar, "Regia Autosalubritate": „Noi nu sistăm de obicei colectare deşeurilor, noi oricum achităm deşeurile, nu ne putem permite ca platformele să fie împânzite cu gunoi. Datorii cu diferite perioade, inclusive şi datori instorice, care am vrea să le acoperim, să începem anul nou cu o pagină nouă”.

Cu acestea datorii a preluat conducerea Autosalubrităţii noul director Igor Gârlea. El spune că vine cu un cadou sub brad pentru cei care au
neglijat până acum obligaţiile contractuale şi au profitat gratuit de serviciile de salubritate. Cu scopul de a-i responsabiliza datornici, le propune scutirea de penalităţi de până 50 de mii de lei.

IGOR GÎRLEA, director interimar, "Regia Autosalubritate": „Să le permitem să achite datoria integral şi noi îi scutim de plătirea penalităţilor până la 50 mii de lei.Şi noi o să depunem effort să îmbunătăţim serviciile. Nivelul serviciilor evident nu este cel mi-aş dori şi eu, dar noi lucrăm”.

O altă problemă cu care se confruntă regia Autosalubritate este că o bună parte dintre beneficiari nu au încheiate contracte şi lasă gunoiul la întâmplare.
Similare
RECOMANDĂRI