Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Spiritul sărbătorilor de iarnă se simte deja în mai multe magazine, deşi mai destul timp până la Crăciun

Spiritul sărbătorilor de iarnă se simte deja în mai multe magazine, deşi mai destul timp pînă la Crăciun. Comercianţii din Chişinău au amenajat zone speciale cu decoraţiuni pentru brad, pentru casă, dar şi pentru masa de sărbătoare. Mii de obiecte sunt oferite clienţilor grăbiţi, care se interesează deja de tendinţele din acest an. Pandemia nu a tăiat din vânzări. Ba chiar i-a motivat pe oameni să îşi decoreze locuinţele, acolo unde îşi petrec acum cel mai mult timp.

IRINA MIHAILICI, reporter TVR MOLDOVA: "Magazinele abundă în ghirlande, căni, reni dar şi spiriduşi. Totuşi, cele mai căutate sunt globuleţele de diferite forme şi mărimi, dar şi pomul de crăciun care este simbolul sărbătorilor de iarnă".

CRISTINA PETCU, casier: "Se simte spiritul de sărbători. Clienţi sunt foarte mulţi. Avem vânzări de la cinci la 20 de mii de lei. Comparativ cu anul trecut să luăm în vedere că este pandemia diferenţă mare nu este. Cam aceleaşi vânzări".

Ornamentele moderne îi conving pe majoritatea oamenilor să le cumpere. Atmosfera din magazin îţi crează impresia că deja e Crăciunul. 

"Jucării pentru brad, decoraţii pentru casă, ce aleg copii aceea procurăm. – Aveţi şi pernuţă cu tematică de iarnă ? – Da luăm la fete în cameră. Dacă nu putem ieşi în oraş facem acasă să fie bine, frumos. Nişte mici pitici pentru şemineul din casă şi decoraţiuni aşa mai puţin că mai este până atunci. – Ce vă propuneţi să procuraţi? - Faţă de masă, huse pentru pernă, decoraţiuni pe masă să punem, lumânări, poate jucărele pentru brad. Facem acasă de asta şi ne pregătim mai serios ca deobicei. Foarte tare îmi plac lucrurile de culoare roşie care dă senzaţia de sărbătoare, de crăciun. Luminiţile, le ador".

De sărbători, fiecare colţ în casă este decorat. Masa de sărbătoare devine ţinta gospodinelor. În acest an, specialiştii ne îndeamnă să ornamentăm casa în stil scandinav. O tema care evocă gheaţa arctică, prin utilizarea obiectelor metalice.

IULIA MELNIC, consultant: "Avem şi farfurii şi şerveţele de masă cu temaci diferite şi roşii şi de care doriţi. Avem felinare, suporturi de lumânări o gamă foarte largă pentru orice gust".

Autorităţile locale din Chişinău nu ştiu deocamdată când vor începe să instaleze decoraţiunile de iarnă. În schimb, în Craiova, România, au fost deja montate primele ornamente, deşi oraşul se află în scenariul roşu, fiind interzise desfăşurarea evenimentelor cu public. Autorităţile locale spun că au luat această decizie pentru ca oamenii să aibă un motiv de bucurie în această perioadă dificilă.
Similare
RECOMANDĂRI