SPORT

11 ţări vor participa la Campionatul European la fotbal pe plajă, Divizia B care se va desfăşura în Republica Moldova

post-img

Schimbări în Campionatul European de fotbal plajă - Euro Beach Soccer League, Divizia B! Din cauza restricţiilor internaţionale de călătorie, Danemarca nu va face deplasarea în ţara noastră pentru participarea la competiţia programată între 28 iulie - 1 august.

Astfel, la turneul de la Chişinău vor evolua 11 selecţionate, care sunt repartizate în 3 grupe:

Grupa AMoldova, Bulgaria, Slovacia
Grupa B: Grecia, Kazahstan, Lituania, Suedia
Grupa C: Cehia, România, Estonia, Norvegia


Vă prezentăm calendarul actualizat al meciurilor:
28 iulie: România - Estonia (ora 12:00), Kazahstan - Lituania (13:15), Norvegia - Cehia (16:00), Suedia - Grecia (17:15), Slovacia - Moldova (18:30)

29 iulie: România - Norvegia (ora 12:00), Kazahstan - Suedia (13:15), Bulgaria - Slovacia (14:30), Cehia - Estonia (16:00), Grecia - Lituania (17:15)

30 iulie: Estonia - Norvegia (ora 12:00), Lituania - Suedia (13:15), Cehia - România (16:00), Grecia - Kazahstan (17:15), Moldova - Bulgaria (18:30)

Câştigătoarele grupelor şi cea mai bine clasată echipă de pe locul doi vor lupta pentru desemnarea campioanei turneului de la Chişinău. De asemenea, în paralel, vor fi organizate şi mini-turneele pentru locurile 5-8 şi 9-12. Faza play-off şi finalele sunt programate în zilele de 31 iulie şi 1 august.

Primele 7 naţionale în clasamentul final se vor califica la turneul de promovare în eşalonul superior, care va avea loc în staţiunea Figuiera Da Foz (Portugalia) în perioada 9-12 septembrie. Doar campioana va obţine dreptul de a promova în Divizia A, elita europeană a fotbalului pe plajă.

Organizarea Campionatului European la fotbal pe plajă constituie o înaltă apreciere si o încurajare directă a activităţii forului fotbalistic moldovenesc, în special datorită investiţiilor în infrastructura sportivă. Arena de fotbal pe plajă din Parcul La Izvor din Chişinău este primul stadion de acest gen din Republica Moldova. El a fost construit de către Federaţia Moldovenească de Fotbal, cu suportul financiar al Federaţiei Internaţionale de Fotbal, FIFA şi cu susţinerea Consiliului municipal Chişinău. Arena de fotbal pe plajă are o capacitate de 1024 de locuri, inclusiv 244 de locuri în tribuna VIP, cu posibilitate de adăugare a încă 500 de locuri pentru spectatori. 

Sub tribune se află 4 vestiare pentru patru echipe, vestiare pentru arbitri, săli pentru observatorii de meciuri internaţionale, o cameră de prim ajutor, facilităţi sanitare pentru spectatori (bărbaţi şi femei), săli de administrare a stadionului, săli tehnice şi spaţii pentru depozitare echipament sportiv.  

Intrarea pentru spectatori va fi liberă, dar numărul acestora în tribune va constitui 50% din capacitatea arenei.