SPORT

Alegeri cu un singur candidat la şefia FMF, după ce Radu Rebeja nu a fost înregistrat la concurs

Fostul deputat şi fotbalist Radu Rebeja nu a fost înregistrat în calitate de candidat la funcţia de preşedinte al Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal. Comisia de concurs a respins candidatura sa din cauza unor nereguli găsite în dosarul pe care l-a depus. În timp ce Rebeja a atacat decizia în judecată, actualul preşedinte Leonid Oleinicenco rămâne singurul candidat la alegerile pentru şefia FMF, care se vor desfăşura mâine.

În timp ce Comisia de concurs examina candidatura lui Radu Rebeja, susţinătorii săi protestatau în faţa sediului FMF întuind decizia finală.

RADU REBEJA, deputat, fost fotbalist: Scopul acestui protest este de a atrage atenţia societăţii fotbalistice asupra farădelegilor din cadrul FMF. Dvs singur aţi menţionat că mâine deja sunt alegerile. Dânşii aşa au desenat această campanie electorală, căci şi comitetul executiv l-au notat cu o zi înainte de congres. Se doreşte manipularea şi fraudarea alegerilor. Întradevăr îşi doresc un congres pe placul lor, fără niciun contracandidat.
Printre protestatari s-au numărat mai mulţi foşti jucători ai selecţionatei de fotbal a Republicii Moldova. Ei susţin că cei de la conducerea FMF se tem să accepte un contracandidat pentru actualul preşedinte pentru a nu-şi pierde funcţiile.

ION TESTIMIŢANU, fost fotbalist: E un paradox, bugetul FMF este de peste 10 milioane de euro, anul viitor cred că vreo 14 milioane de euro, dar rezultatele sunt cele mai proaste la toate nivelurile. Federaţia de Fotbal, întotdeauna şi-a dorit să nu aibă un contracandidat. S-a format de mulţi ani un sistem corupt, înrădăcinat, care nu-şi doreşte concurenţă. Căci dacă vine un concurent puternic, ei pierd treuca de bani care vine de la forurile internaţionale.

ANDRIAN BOGDAN, fost fotbalist: Votul acesta care va fi deschis, unde, în ce ţara s-a mai văzut. Noi alegem preşedintele ţării cu vot închis, vin toţi în cabină, votează. De ce la noi la federaţie nu-i tot aceeaşi istorie.

Protestatarii spun că vor continua să protesteze până la demisia actualei conduceri a FMF.

ALINA STEŢENCO, fost antrenor al selecţionatei feminine de fotbal: Cu alegerile de mâine n-o să se termine lupta împotriva corupţiei, împotriva fărădelegilor care se petrec astăzi în FMF. Eu cred că noi avem dreptul să ieşim în stradă până când cei de la conducere federaţiei le va fi ruşine şi îşi vor da demisia.

Federaţia de fotbal a emis un comunicat în care precizează că nu vrea să comenteze învinuirile şi aminteşte că într-un stat democratic oricine are dreptul la proteste. Alegerie pentru şefia FMF urmează să aibă loc mâine, 22 ianuarie.