SPORT

Anunţ bombă în fotbalul din Republica Moldova. Trei jucători ai formaţiei Speranţa Nisporeni, suspendaţi pentru trucare de meciuri

Anunţ bombă în fotbalul din Republica Moldova. Trei jucători ai formaţiei Speranţa Nisporeni au fost suspendaţi pe un an din activitate pentru participarea la meciuri trucate. Este vorba despre moldoveanul Mihai Bolun, ucraineanul Alexandr Nasonov şi rusul Matvei Guiganov. Decizia a fost luată astăzi de Comitetul de Etică al Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal.

„Conform rapoartelor oficiale prezentate de UEFA, inclusiv video, privind organizarea meciurile trucate s-a constatat încălcări ce ţin de integritatea meciurilor şi competiţiilor sportive, precum şi e influenţarea ilegală a rezultatelor meciurilor”, a spus IURIE GHEORGHIŢĂ, preşedintele Comitetului de Etică FMF.

Cei trei jucători ai Speranţei, printre care şi căpitanul echipei, Mihai Bolun, au fost suspendaţi pe o perioadă de un an, timp în care nu vor avea acces pe stadioanele din Republica Moldova.

Preşedintele clubului Speranţa Nisporeni, Petru Efros, spune că clubul său nu are nicio legătură cu meciurile trucate şi crede că de acest subiect ar trebui să se ocupe organele de drept.

„Că a venit un meci suspect de la UEFA ori de la FIFA, okay, veniţi şi demonstraţi, luaţi jucătorii şi închideţii pe 72 de ore la CNA, să vă dea dovezi, asta e altă treabă. Ne-au invitat, au stat şi au întrebat: vezi momentul ăsta, nouă ne pare dubios. Vă pare dubios, asta nu înseamnă, cum pot eu să vă numesc hoţ, dacă nu v-am prins. O comisie de etică, deja descalifică fotbalişti în Republica Moldova. Nu permitem noi prea mult comisiei astea de etică, asta e părearea mea”, a spus Petru Efros.

Serviciul de presă al Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal a anunţat că a informat organele competente din Republica Moldova despre acest caz.

Între timp, preşedintele Speranţei spune că va ataca decizia Comitetului de Etică. Conducerea Speranţei a fost atenţionată de FMF, că, dacă se vor mai înregistra cazuri suspecte de meciuri trucate, echipa va fi sancţionată mai aspru. Alături de echipa din Nisporeni, a fost avertizată şi formaţia FC Floreşti.