SPORT

Basarabeanul Andrei Mardare a fost desemnat cel mai bun atlet din Balcani în anul 2020

Andrian Mardare a fost desemnat cel mai bun atlet din Balcani în anul 2020. Sportivul basarabean a obţinut acest titlu, după ce a cucerit medalia de aur la Campionatele Balcanice de seniori, care s-au încheiat ieri la Cluj-Napoca. În total, sportivii din Republica Moldova au obţinut 5 medalii, dintre care 2 de aur şi 3 de bronz.

Atletul Andrian Mardare a devenit campion balcanic la aruncarea suliţei, cu rezultatul de 83,60 metri. Aceasta este a treia medalie cucerită de sportivul basarabean în luna septembrie, după ce a obţinut alte două de argint la  European Challenge de la Dessau şi la World Challenge de la Berlin. În vârstă de 25 de ani, Andrian Mardare se numără printre sportivii din Republica Moldova cu cele mai mari şanse de a obţine cota de calificare la Olimpiada de la Tokyo.

Campion Balcanic la Cluj a devenit şi atletul Maxim Răileanu. Acesta a parcurs distanţa de 5000 metri în 14 minute 9 secunde şi 23 de zecimi. De asemenea, fraţii Serghei Marghiev şi Zalina Petrivskaya s-au clasat pe locul 3 la aruncarea ciocanului. Pe treapta a treia a podiumului de premiere s-a clasat şi echipa feminină de ştafetă 4×100 metri, formată din Diana Podoleanu, Anastasia Senchiv, Tatiana Contrebut şi Iuliana Dovganici.