SPORT

Calificare dramatică pentru Petrocub în finala Cupei Moldovei

Calificare dramatică pentru Petrocub în finala Cupei Moldovei. Formaţia din Hânceşti a trecut de campioana Sheriff Tiraspol după un gol marcat în prelungiri. Petrocub va juca, în premieră, în finala competiţiei, acolo unde va întâlni formaţia Sfântul Gheorghe Suruceni.

După victoria cu 1 la 0 în tur, Petrocub s-a văzut condusă cu 2 la 0 de Sheriff, la Tiraspol. Sinisterra a deschis scorul pentru gazde în minutul 34, iar la finalul primei reprize, Bliznichenko a dublat avantajul, marcând din penaly. Repriza secundă a fost extrem de tensionată, iar finalul a fost unul cu adevărat dramatic. În prelungiri, Sergiu Plătică a reuşit să înscrie şi a calificat în premieră Petrocubul în finala Cupei Moldovei.

LILIAN POPESCU, antrenor, Petrocub Hînceşti: "Întotdeauna cred şi chiar dacă pierdeam 2-0, ştiu că mi-a plăcut a doua repriză foarte mult, s-au descătuşat puţin băieţii. Totuşi în fotbal, psihologia joacă un rol important".

În finală, Petrocub o va înâlni pe Sfântul Gheorghe, care a trecut cu scorul general de 7 la 4, de formaţia Speranţa Nisporeni. Finala Cupei Moldovei se va disputa pe 30 iunie, pe stadionul Zimbru din Chişinău, cu începere de la ora 21:00. Din cauza pandemiei de coronavirus, meciul se va juca fără spectatori.