SPORT

Campionatul European de Patinaj Artistic 2020, în direct, din 22 ianuarie, doar pe TVR MOLDOVA

post-img

Dupa 6 ani, patinajul artistic se întoarce la televiziunea română. De miercuri şi până duminică, TVR MOLDOVA va transmite  Campionatele Europene de la Graz, competiţie la care participă peste 120 de patinatori din 33 de ţări.

România ar fi trebuit să fie reprezentată de Julia Sauter, clasată anul trecut pe locul 14, dar patinatoarea de origine germană, nu este încă refăcută după o entorsă la gleznă.

Dintre campionii europeni din 2019, doar reprezentanţii Franţei, Gabriella Papadakis şi Guillaume Cizeron îşi vor putea apăra titlul pe gheaţa patinoarului Steiermarkhalle. Spaniolul Javier Fernandez, cu 7 medalii de aur continentale în palmares, s-a retras, lăsând deschisă lupta pentru supremaţie în întrecerea masculină, iar la perechi, Vanessa James şi Morgan Cipres au decis să facă o pauză, la fel ca şi campioana olimpică Alina Zagitova. Campioana europeană din proba feminină, Sofia Samodurova a ratat selecţia, fiind doar a 9-a în concursul din Rusia.

Dacă francezii Papadakis şi Cizeron sunt favoriţii probei de dans, întrecerea feminină va fi una în care, Eteri Tutberidze va arunca pe gheaţa patinoarului din Graz artileria grea. Antrenoarea  care a dus-o pe Alina Zagitova în 2018 la aurul olimpic, vine în Austria cu 3 patinatoare de excepţie, toate 3, excelente săritoare: Alyona Kostornaia, câştigătoarea la 16 ani a Grand Prix-ului de la Torino şi alte doua sportive de 15 ani, campioana mondială de junioare, Alexandra Trusova, prima patinatoare din lume care a sărit cvadruplu Lutz, şi vicecampioana lumii Anna Shcherbakova.

Interesant de urmărit şi duelul pentru supremaţie în proba masculină între patinatorii din Rusia, Franţa şi Italia, în timp ce la perechi, fără James şi Cipres, ruşii par a avea primele şanse.