SPORT

CFR Cluj a debutat în grupele Europa League cu o victorie în deplasare

post-img

CFR Cluj a învins formaţia bulgară ŢSKA Sofia, cu scorul de 2-0 (0-0), joi seara, pe Stadionul ''Vasil Levski'' din Sofia, în primul său meci din Grupa A a Europa League la fotbal.

Campioana României s-a impus prin golurile marcate de Mario Rondon (53) şi Ciprian Deac (74 - penalty).

CFR a jucat bine în prima repriză, dar a fost dominată de vicecampioana Bulgariei, care a reuşit să îşi creeze câteva situaţii de gol. După pauză, echipa antrenată de Dan Petrescu a fost impecabilă şi nu i-a lăsat adversarei nicio şansă.

ŢSKA a început bine şi a avut o primă ocazie în min. 3, când Iomov a şutat din colţul careului, dar Bălgrădean a respins. Burcă a comis o greşeală în propriul careu, dar Bălgrădean l-a blocat pe Sowe (7). Sankhare (10) a trimis un şut din afara careului, dar Bălgrădean a fost la post.

CFR Cluj a evoluat mai atent, mai compact şi a ieşit mai mult la joc, apărând şi primele situaţii de gol. Păun a şutat periculos (19), dar Mattheij a deviat salvator. Vinicius (19) a trimis bine cu capul, Busatto a respins de sub transversală, dar arbitrul a dictat fault în atac.

Bălgrădean s-a remarcat şi în min. 24, la lovitura de cap a lui Sowe.

Până la pauză, CFR a reuşit să mai aibă o oportunitate notabilă, dar Păun (31) a şutat moale.

Ardelenii au deschis scorul după pauză, dintr-o fază fixă: Păun a executat scurt un corner, Deac a centrat, iar Rondon a reluat imparabil cu capul (53).

CFR a tranşat soarta partidei din penalty, în min. 74, prin Deac, după ce Youga l-a faultat în carue pe Debeljuh.

CFR Cluj a arătat că este o echipă mai matură (a avut mai mulţi jucători peste 30 de ani - Bălgrădean 32, Chipciu 31, Camora 34, Vinicius 36, Deac 34, Djokovic 30, Hoban 37, Pereira 33, Rondon 34) şi nu i-a lăsat nicio şansă echipei bulgare.

Partida s-a desfăşurat în faţa a circa 12.000 de spectatori, dar după cum s-a putut observa, puţini dintre ei purtau masca de protecţie, iar distanţarea socială s-a respectat doar pe alocuri.

În celălalt meci al grupei, AS Roma a învins-o pe Young Boys Berna cu 2-1 în deplasare.

CFR va juca următorul meci pe 29 octombrie, acasă, cu Young Boys.