SPORT

Coronavirus: Măsuri mai stricte avute în vedere pentru sosirea participanţilor la Tokyo

post-img

Echipele participante la Jocurile Olimpice de la Tokyo vor trebui să fie imediat izolate dacă ajung în Japonia cu un membru pozitiv la Covid-19, a declarat un responsabil al comitetului organizator, duminică, după ce membrii ai delegaţiei ugandeze au fost depistaţi ca fiind purtători ai virusului, informează Agerpres.

Hidemasa Nakamura, responsabil în cadrul organizării Jocurilor Olimpice (23 iulie-8 august), a estimat "că probabil oamenii vor fi în contact apropiat cu o persoană infectată dacă călătoresc în acelaşi avion".

"Vom alcătui imediat un dispozitiv pentr a-i izola şi testa înainte chiar de a stabili dacă au fost sau nu în contact cu o persoană infectată", a mai subliniat el într-o emisiune televizată a postului NHK privind măsurile luate pentru lupta împotriva coronavirusului.

Aceste declaraţii intervin la două zile după ce doi din cei nouă membri ai delegaţiei Ugandei au fost depistaţi pozitiv la Covid-19 după sosirea în Japonia.

Conform presei japoneze, un antrenor şi un sportiv au fost testaţi pozitiv.

Acestea sunt primele două cazuri pozitive la coronavirus în rândul participanţilor la Jocurile Olimpice, după ce echipa australiană de softball a fost prima delegaţie olimpică străină sosită în Japonia, pe 1 iunie.

Postul public japonez de televiziune NHK a indicat că toţi membrii echipei ugandeze au fost vaccinaţi şi testaţi negativ în ţara lor, înaintea plecării spre Ţara Soarelui Răsare.

Organizatorii JO 2020 au actualizat săptămâna trecută regulile lor pentru combaterea răspândirii coronavirusului, pentru a putea permite, conform spuselor lor, desfăşurarea Jocurilor "în deplină siguranţă", chiar dacă pandemia nu este încă sub control.