SPORT

Cum îşi vor petrece sărbătorile de iarnă cei mai buni sportivi din Republica Moldova

În sânul familiei, în vacanţă peste hotare sau chiar în cantonament. Aşa vor petrece sărbătorile de iarnă cei mai buni sportivi din Republica Moldova. Unii dintre ei, spun că nu renunţă la antrenamente nici măcar în această perioadă, pentru a fi în formă maximă în noul sezon competiţional.

După un an în care au muncit din greu la turneele internaţionale, unii sportivi basarabeni au intrat în sărbători, însă nu pentru mult timp mult.

VICTOR CIOBANU, luptător: „De sărbători voi merge acasă, lângă familie, alături de cei dragi, pentru că cea mai mare susţinere o am din partea lor, buneii mei, părinţii mei. Sper că acolo voi petrece şi Anul Nou, după care voi merge în cantonament, pe 3 ianuarie, alături de oraşul Timişoara, în munţi.”

IRINA RÎNGACI, luptătoare: „Plec să întâlnesc Anou Nou şi celelalte sărbători alături de familie.  În Germania.”

ANDRIAN MARDARE, atlet: „Sărbătorile vor fi ca de obicei în sânul familiei, dar prin antrenamente, deci antrenament-sărbătoare şi a doua zi dimineaţa iarăşi la antrenament.”

Sportivii din Republica Moldova speră că în anul care vine vor atinge noi performanţe.

DANIELA COCIU, canotoare: „Am aşteptări mari, dorinţe şi scopuri mari. Nu pot să zic concret ce, mai bine rezultatul să vorbească de la sine.”

MARIN ROBU, halterofil: „Să aducem cât mai multe medalii. Sperăm să continuăm aşa pe viitor, să progresăm şi să aducem rezultate cât mai bune.”

IULIA LEORDA, luptătoare: „Pentru mine, 2021 într-adevăr a fost un an de succes. Pe viitor, urmează să analizăm să lucrăm pentru alte noi rezultate.”

În anul 2021, sportivii basarabeni au cucerit peste 200 de medalii la turneele internaţionale, inclusiv una de bronz, obţinută de canotorul Serghei Tarnovschi la Jocurile Olimpice de la Tokyo.