SPORT

Cupa Mondială de rugby 2019, o ediţie a recordurilor. Peste 1,8 milioane de bilete au fost vândute pentru cele 48 de meciuri

post-img

A noua ediţie a Cupei Mondiale a fost una a recordurilor! Au fost vândute 1.84 de milioane de bilete, în timp ce meciul dintre Japonia şi Scoţia a fost vizionat de 54,8 milioane de telespectatori. Cel mai bun jucător al anului a fost desemnat sud-africanul Pieter Steph du Toit.

Organizată în premieră în Asia, Cupa Mondială de rugby a fost o reţetă câştigătoare din punct de vedere financiar, dar şi cu un impact puternic de imagine. Pentru cele 48 de meciuri s-au vândut un număr de 1.84 de milioane de bilete, o proporţie de 99,3 la sută din ofertă.

Audienţa mondială de televiziune s-a ridicat la 400 de milioane de telespectatori, iar accesările video pe site-ul oficial al competiţiei a fost de 1,7 miliarde. Din nefericire, în timpul Cupei Mondiale a lovit şi taifunul Hagibis, care a dus la moartea a 89 de persoane şi a provocat pagube materiale de peste 9 milioane de dolari.

Africa de Sud a câştigat pentru a treia oară Cupa Mondială după victoria din finală împotriva Angliei şi a egalat Noua Zeelandă la trofee cucerite. Jucătorul anului a fost desemnat flankerul sud-african Pieter Steph du Toit, iar Rassi Erasmus, selecţionerul Springboks, a fost desemnat cel mai bun antrenor.

A fost anul Africii de Sud, care s-a impus şi în Rugby Championship şi a cucerit Cupa Mondială,  chiar dacă a pierdut o partidă, cea de debut în faţa Noii Zeelande.

Următoarea Cupă Mondială se va desfăşura în Franţa în 2023, în timp ce, pentru ediţiile din 2027 şi 2031, şi-au arătat interesul Statele Unite, Argentina, Australia şi Rusia.