SPORT

Decizia luată în cazul rusoaicei Yana Sizikova, jucătoarea arestată la Roland Garros

post-img

Rusoaica Yana Sizikova (26 de ani), reţinută de autorităţile franceze imediat după încheierea meciului din primul tur al probei de dublu de la Roland Garros, pierdut alături de compatrioata sa, Ekaterina Alexandrova, în faţa perechii Tomljanovic/Sanders, 1-6, 1-6, a primit acuzaţii grave.

Rusoaica este acuzată de "escrocherie în grup organizat" şi "corupţie sportivă activă şi pasivă", potrivit Le Parisien. Aceeaşi sursă scrie că agenţii de poliţie s-au lovit de opoziţia agenţilor serviciului de securitate în momentul arestării Yanei Sizikova, a cărei cameră de hotel a fost percheziţionată, scrie DigiSport.

Partida din primul tur al ediţiei precedente de la Roland Garros a intrat în atenţia autorităţilor franceze din cauza jocului prestat de Sizikova în game-ul cinci din setul doi. Aflată la serviciu, jucătoarea din Rusia a făcut două duble greşeli şi a ratat o minge care părea destul de uşoară.

Româncele Mitu şi Ţig au câştigat acel game, iar câţiva pariori şi-ar fi rotunjit conturile cu câteva zeci de mii de euro.

Aflată în prezent pe locul 765 mondial la simplu, Iana Sizikova este prezentă în circuit mai ales la dublu, unde a cucerit singurul său titlu din carieră la Lausanne, în 2019, alături de compatrioata sa Anastasia Potapova.

După ce a fost ridicată joi de către poliţişti, sportiva a fost eliberată din arest vineri seară.