SPORT

Federaţia de Fotbal a premiat cei mai buni jucători. Cine fost desemnat fotbalistul anului în R. Moldova

Şi Federaţia de Fotbal i-a premiat pe cei mai buni jucători ai anului. Pentru al doilea sezon consecutiv, Oleg Reabciuk, jucător la campioana Greciei – Olympiacos, a fost desemnat fotbalistul anului în republica Moldova. Din cauza pandemiei, festivitatea de premiere s-a desfăşurat în format online.

În lupta pentru titlul de cel mai bun fotbalist al anului, Oleg Reabciuk i-a devansat pe Artur Ioniţă, de la formaţia italiană Benevento şi pe Vadim Raţă, de la FC Voluntari.

OLEG REABCIUK, fotbalistul anului 2021: „Vreau să vă mulţumesc şi să vă spun că mă simt tare mândru să primesc pentru a doua oară consecutiv premiul de cel mai bun jucător moldovean al anului. Aş vrea să mulţumesc familiei mele, colegilor şi antrenorilor pentru că au făcut acest lucru posibil.”

La fete, fotbalista anului a fost desemnată Natalia Munteanu, portar la echipa Dinamo Minsk, din Belarus. Jucătorii echipei Sheriff Tiraspol au avut cele mai multe nominalizări în cadrul Galei FMF. Georgios Athanasiadis a fost declarat cel mai bun portar, Cristiano da Silva cel mai bun fundaş, iar Sebastien Thill a fost ales cel mai bun mijlocaş. Cel mai bun atacant a fost desemnat Vladimir Ambros de la FC Petrocub.

De asemenea, echipa Sheriff Tiraspol a fost aleasă revelaţia anului, iar antrenorul Yuriy Vernydub cel mai bun antrenor. Premiul pentru cel mai frumos gol i-a revenit lui Nicolae Ignat. Reuşita sa din finala campionatului european de fotbal pe plajă, Divizia B, organizat la Chişinău vara trecută, a fost ales de suporterii din întreaga lume drept cel mai frumos gol al anului 2021.

Titlul de cel mai bun fotbalist al anului este decernat în Republica Moldova din anul 1992, iar Alexandru Epureanu este jucătorul care l-a primit de cele mai multe ori – 5 titluri.