SPORT

Halterofilul moldovean Marin Robu a cucerit trei medalii la Cupa Mondială de la Roma

Performanţă remarcabilă pentru halterofilul basarabean Marin Robu. Sportivul, de 19 ani, s-a clasat pe locul secund la Cupa Mondială de la Roma, turneu de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo. El a câştigat trei medalii şi a stabilit un nou record european la categoria până la 20 de ani.

Marin Robu a obţinut medalia de aur la proba smuls, cu rezultatul de 152 de kg, şi s-a clasat pe locul doi la proba aruncat, cu 180 de kg. Cu un total de 332 de kg, tânărul atlet din Republoica Moldova s-a clasat pe treapta a doua a podiumului, la categoria de greutate 73 de kilograme. Campion a devenit tunisianul Ben Hnia Karem, care a avut un total de 333 de kg, cu doar un kilogram mai mult decât sportivul basarabean.
 
Datorită acestui rezultat, Marin Robu a stabilit un nou record european la categoria de vârstă până la 20 de ani. Totodată, el a făcut un pas important pentru calificarea la Jocurile Olimpice, care vor avea loc în vara acestui an la Tokyo. La Cupa Mondială de la Roma, Republica Moldova este reprezentată de 4 sportivi. Până acum, Daniel Lungu a ocupat locul opt. În concurs urmează să intre Tudor Ciobanu şi Elena Cîlcic.