SPORT

În această seară se dispută primele meciuri oficiale de fotbal, după pandemie

În această seară, în Republica Moldova se dispută primele meciuri oficiale de fotbal, după pandemie. Chiar în aceste momente, echipa Sfântul Gheorghe Suruceni o înfruntă pe Speranţa Nisporeni, în penultimul act al Cupei Moldovei. Totodată, de la ora 20:00, Petrocub Hînceşti se va duela cu deţinătoarea trofeului, Sheriff Tiraspol.

După mai bine de trei luni de pauză, fotbalul authton revine într-un format nou. Fără spectatori în tribune şi cu respectarea unor măsuri de protecţie sanitară. Aşa a fost reluată prima competiţie fotbalistică a ţării – Cupa Moldovei.

Toţi cei prezenţi la meci, inclusiv staff-ul tehnic şi medical, dar şi jucătorii de rezervă, sunt obligaţi să poarte măşti şi mănuşi. Excepţie făcând doar fotbaliştii şi arbitrii din teren. Mai mult de atât, strângerile de mână şi poza de grup la centrul terenului sunt interzise.

Înainte de partidele din semifinala Cupei Moldovei, toţi jucătorii celor patru echipe şi staff-ul tehnic au fost testaţi pentru coronavirus. Meciurile retur dintre Sfântul Gheorghe – Speranţa şi Petrocub – Sheriff vor avea loc pe 25 iunie. Finala mare se va juca pe 30 iunie, pe Stadionul Zimbru din Chişinău.