SPORT

Jucătorii de futsal din Republica Moldova au revenit pe teren după o pauză de aproape un an

Jucătorii de futsal din Republica Moldova au revenit pe teren după o pauză de aproape un an, survenită din cauza pandemiei de coronavirus. Ieri, la complexul sportiv din comuna Ciorescu a început ediţia cu numărul 20 a campionatului naţional la fotbal în sală. În primul meci al sezonului, FC Balkan a învins-o cu 7 la 2 pe nou-promovata Sporting Nisporeni.

FC Balkan a debutat cu o victorie categorică în primul meci al sezonului. Alb-albaştrii şi-au dominat adversarii în prima repriză şi au intrat la pauză cu un avantaj de două goluri. În partea secundă, elevii lui Dorin Coceban s-au dezlănţuit şi mai mult, iar în minutul 34, scorul de pe tabelă era deja 7 la 0 pentru FC Balkan. Eroul echipei a fost Constantin Niţa, care a reuşit să înscrie de cinci ori. Sporting nu s-a lăsat bătută uşor, iar spre final, jucătorii din Nisporeni au redus din handicap, marcând de două ori în poarta adversă.

Într-un alt meci, disputat aseară, echipa Clic-Media a învins tot cu 7 la 2 formaţia Sportul Studenţesc ULIM. În alte partide, Dinamo Plus a trecut cu 6 la 3 de Steaua Dental, iar Nistru s-a impus cu 4-3 în faţa celor de la Rîmbcom. Olimpia este singura echipă care nu a primit gol în prima etapă, reuşind să învingă cu 6 la 0 formaţia Next.

La Campionatul Republicii Moldova de fotbal în sală participă 10 echipe. Turneul se desfăşoară după sistemul tur-retur, iar campioana va reprezenta Republica Moldova în Liga Campionilor la Futsal.