SPORT

Luptătorul Mihai Cotruţă şi-a apărat centura de campion la turneul mondial de arte marţiale mixte din Ucraina

Luptătorul Mihai Cotruţă şi-a apărat centura de campion la turneul mondial de arte marţiale mixte din Ucraina. Sportivul din Republica Moldova l-a învins prin knock-out pe georgianul Giorgi Tabadadze şi are 13 victorii la profesionişti.

MIHAI COTRUŢĂ, luptător de arte marţiale mixte: ”Lovitura sub centură după cum au încercat ei să zică, nu, acolo nu a fost. Eu cred că ar trebui să fie mulţumit că s-a oprit lupta, căci avea să fie şi mai rău, eu asta şi lui i-am spus”.

Mihai Cotruţă a revinit în cuşcă pentru a-şi apăra centura de campion mondial după o pauză de mai bine de un an, provocată de pandemia de coronavirus.

IGOR ROTARU, antrenor: ”În mare parte, luptele lui Mihai sunt cu intrigă. El este un sportiv destul de bun din punct de vedere tehnic. Are o tehnică universală, luptă bine atât la sol cât şi în picioare şi eu cred că intriga o fost destul de bună la această luptă”.

Mihai Cotruţă are 31 de ani şi are la activ 13 victorii şi o singură înfrângere la profesionişti. Sportivul basarabean se află de mai mulţi ani pe lista de aşteptare a UFC, cea mai valorousă competiţie de arte marţiale mixte din lume.

MIHAI COTRUŢĂ, luptător de arte marţiale mixte: ”Categoria de greutate din care eu fac parte 77-70 de kg, sunt cei mai mulţi în UFC. În aceste două categorii sunt cei mai mulţi luptători. Şia cum UFC nu iscăleşte niciun luptător nou, numai la schimb când se traumează un luptător. La momentul de faţă eu am drept scop să iau maxim ce pot din sportul ăsta şi plus avem generaţia nouă care trebuie de crescut”.

DENIS PALANCICA, luptător de arte marţiale mixte: ”Despre Mihai Cotruţă pot să spun că are o viteză foarte bună şi la antrenamente ne este foarte greu cu el. Desigur că e unul dintre cei mai buni de la noi din RM. Împreună cu el noi creştem şi ne dezvoltă şi tindem spre asta ca să fim ca el”.

Mihai Cotruţă a câştigat centura de campion mondial la gala World Warriors Fighting Championship din Ucraina în 2018, după ce l-a făcut knock out pe albanezul Arber Murati.