SPORT

Naomi Osaka este din nou campioană la US Open. Japoneza a învins-o în finală pe Victoria Azarenka

post-img

Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka (22 ani, numărul 9 mondial) este din nou campioană la US Open, după ce a învins-o în finala turneului de Grand Slam de la New York pe jucătoarea belarusă Victoria Azarenka (31 ani, locul 27 mondial), dublă campioană la Australian Open, scor 1-6, 6-3, 6-3.

Victoria Azarenka a dominat de la un capăt la altul setul inaugural, pe care şi l-a adjudecat la 1.  Belarusa a început mai bine şi setul doi, reuşind prima break-ul şi distanţându-se la 2-0, însă jucătoarea japoneză şi-a crescut nivelul de joc şi a egalat la doi.

Nipona a trecut în faţă în setul secund, cu un break pentru 4-3, după care a încheiat manşa cu un alt break, 6-3, pentru a trimite meciul în decisiv.

Naomi Osaka a  continuat să joace la cel mai înalt nivel şi reuşit prima break-ul şi în decisiv, distanţându-se la 3-1.  Nipona a servit pentru 5-2, dar Azarenka şi-a luat break-ul înapoi şi scorul a devenit  în schimb 4-3, dar belarusa nu a reuşit să-şi facă serviciul şi Osaka a servit pentru meci.

A reuşit să încheie setul la 3 şi să-şi treacă în palmares al doilea titlu la US Open şi al treilea trofeu de Mare Şlem.

Jucătoarea niponă nu mai reuşise să treacă de optimile de finală la un turneu major de la Australian Open 2019, unde a cucerit al doilea său trofeu de Grand Slam, după cel de la US Open 2018.

Azarenka şi Osaka se întâlniseră până acum de trei ori în circuitul profesionist, japoneza reuşind să se impună în ultimele două dueluri, ambele pe zgură.

Cele două jucătoare ar fi trebuit să se înfrunte săptămâna trecută în finala turneului de la Cincinnati, disputat tot la Flushing Meadows din cauza pandemiei de coronavirus, însă Osaka a declarat forfait din cauza unei accidentări, trofeul revenind astfel Victoriei Azarenka.

Victoria Azarenka, dublă finalistă la US Open, în 2012 şi 2013, a învins-o în semifinale pe  Serena Williams, aflată încă în căutarea celui de-al 24-lea titlu de Mare Şlem.

La rândul ei, Osaka a trecut în trei seturi, 7-6 (7/1), 3-6, 6-3 de americanca Jennifer Brady, la capătul unui meci extrem de disputat.

Bianca Andreescu, campioana de anul trecut de la US Open, nu a participat anul acesta la turneul de Mare Şlem de la New York din motive medicale. De altfel, această ediţie a fost marcată de absenţe notabile, din cauza pandemiei de coronavirus, cele mai importante fiind Ashley Barty, lidera WTA, Simona Halep, Roger Federer şi Rafael Nadal.