SPORT

Naţionala Moldovei încheie anul cu o înfrângere

Selecţionata de fotbal a Republicii Moldova a pierdut la limită ultimul meci din Liga Naţiunilor. Tricolorii au cedat cu scorul de 0 la 1, în faţa echipei statului Kosovo şi s-au clasat pe ultimul loc grupă.

Echipa condusă de Engin Firat a început curajos meciul din deplasare împotriva selecţionatei din Kosovo. Ion Nicolaescu a ratat două mari şanse de gol în minutele 19 şi 23. Şi pentru că în fotbal ocaziile se răzbună, gazdele au reuşit să marcheze în minutul 31 prin Lirim Kastrati, acesta fiind singurul gol al partidei.
În repriza secundă, tricolorii s-au aruncat în atac în căutarea egalării. Mai întâi Igor Armaş a trecut pe lângă gol. Aproape de finalul meciului, ghiniostul din prima repriză, Nicolaescu, a ieşit unu la unu cu portarul, dar a fost faultat, iar jucătorul echipei adverse a fost eliminat.
Deşi au jucat aproape 10 minute cu un om în plus, tricolorii nu au reuşit să înscrie.

ENGIN FIRAT, selecţioner Republica Moldova: Nu-mi vine să cred că am pierdut acest meci. E incredibil. În final trebuie să fim supăraţi pe noi înşine, pentru că n-am marcat din ocaziile pe care le-am creat. Sunt foarte mândru pentru felul în care au jucat băieţii mei. Au pus presiune pe adversar şi nu s-au oprit în a doua repriză.

A fost a cincea înfrângere consecutivă pentru selecţionata Republicii Moldova în Liga Naţiunilor. Tricolorii s-au clasat pe ultimul loc în grupă şi vor juca barajul cu naţionala Kazahstanului pentru a rămâne în a treia ligă valorică a competiţiei. Grupa noastră a fost câştigată de Slovenia, care a încheiat la egalitate, 0 la 0, meciul din deplasare împotriva Greciei şi a devansat echipa elenă cu două puncte.