SPORT

Noul selecţioner al Republicii Moldova: „Îmi dau bine seama că vom avea de parcurs un drum dificil, dar eu ştiu ce am de făcut”

Noul selecţioner al Republicii Moldova, Roberto Bordin, speră să facă o figură frumoasă alături de tricolori în preliminariile Campionatului Mondial de fotbal din 2022. Antrenorul italian a fost rezervat în pronosticuri, la prima sa conferinţă de presă. El a spus că se concentrează acum pentru formarea lotului şi pentru primul meci, care va avea loc pe 25 martie, contra Insulelor Feroe.

ROBERTO BORDIN, selecţioner, Republica Moldova: „Îmi dau bine seama că vom avea de parcurs un drum dificil, dar eu ştiu ce am de făcut. Cunosc bine jucătorii din Republica Moldova şi cred că putem să obţinem rezultate bune în aceste preliminarii. Să dai pronosticuri în fotbal nu e bine. Vreau ca toată lumea să se dedice la maxim şi să se concentreze asupra primului meci.”

Roberto Bodin a precizat că va rămâne în Republica Moldova până la startul preliminariilor, pentru a urmări prestaţiile fotbaliştilor din campionatul intern.

ROBERTO BORDIN, selecţioner, Republica Moldova: „Pentru primele jocuri voi avea la dispoziţie doar trei săptămâni. Din aceste considerente este foarte important să găsesc limbă comună cu antrenorii cluburile din Divizia Naţională. Vreau să văd în ce condiţii sunt jucătorii, chiar dacă voi merge să-i văd, totuşi vreau să ştiu şi poziţia antrenorilor.”

Din staff-ul tehnic al noului selecţioner vor face parte antrenorul selecţionatei de tineret, Serghei Cleşcenco şi antrenorul de portari, Denis Romanenco, dar şi un preparator fizic. Roberto Bordin spune că va lucra cu jucătorii la partea tactică dar şi cea psihologică, pentru ca echipa să poată presta şi un fotbal ofensiv.  

ROBERTO BORDIN, selecţioner, Republica Moldova: „Dacă prestăm un fotbal defensiv, la sigur nu vom avea rezultate. Trebuie să ne construim jocul astfel încât atacanţii să aibă ocazii de a marca. De asemenea, trebuie să schimbăm şi mentalitatea pentru a fi ofensivi şi de a avea dorinţa de a înscrie.”

Debutul lui Roberto Bordin pe banca tricolorilor va avea loc pe 25 martie. Selecţionata de fotbal a Republicii Moldova va întâlni Insulele Feroe în preliminariile Campionatului Mondial, meci programat să se dispute pe stadionul Zimbru din Chişinău.