SPORT

Radu Albot, surpriza primului tur al Australian Open. Jucătorul basarabean a eliminat numărul 13 mondial din competiţie

post-img

Tenismenul basarabean Radu Albot a reuşit o victorie de senzaţie în primul tur al turneului de Mare Şlam din Australia. Radu Albot, aflat pe locul 85 mondial, l-a eliminat din competiţie pe spaniolul Roberto Bautista-Agut, jucător aflat pe locul 13 în clasamentul mondial..

Radu Albot a început ezitant partida, pierzând primul propriu serviciu. Basarabeanul a recuperat pe parcursul setului de debut pe care l-a dus la tie-break, acolo unde spaniolul s-a impus, Roberto Bautista-Agut câştigând astfel primul set cu 7-6.

Actul secund a fost un galop de sănătate pentru Radu Albot, care a reuşit un splendid set la zero, jucătorul iberic făcând doar figuraţie în faţa jocului dezlănţuit al basarabeanului.

Jocul lui Radu Albot s-a păstrat constant şi în setul al treilea, în care s-a impus cu 6-4, după un break reuşit în gameul 5.

Setul al patrulea a fost şi ultimul al partidei. Ambii sportivi au reuşit să câştige câte două gameuri pe serviciul adversarului, setul ajungând din nou la tie-break. 

În cele din urmă, Radu Albot a fost mai proaspăt pe final de set şi, cu sorul final de 6-7, 6-0, 6-4, 7-5, a reuşit o spectaculoasă calificare în turul doi al Australian Open.

Pentru calificarea în turul al treilea, Radu Albot îl va înfrunta pe australianul Christopher O'Connell, sportiv aflat pe locul 121 ATP..