SPORT

Republica Moldova va fi reprezentată de cinci canotori la Jocurile Europene de la Minsk

Canotorii basarabeni sunt concentraţi la maxim înainte de Jocurile Europene, care vor avea loc între 21 si 30 iunie la Minsk. Cum decurg antrenamentele lotului naţional de kaiac-canoe, înainte de marea competitie, aflăm din reportajul realizat de Gheorghe Lungu.  

Lacul de la Ghidighici este locul, unde canotorii din Republica Moldova se pregătesc pentru Jocurile Europene de la Minsk. Ţara noastră va fi reprezentată la competiţia din Belarus de cinci sportivi.
 
Daniela Cociu, Maria Olăraş, Oleg Tarnovschi, Ilie Oprea şi Oleg Nuţa sunt canotorii care merg să lupte pentru medalii în capitala Belarusului. Ultimii doi vor participa la proba canoe dublu, pe distanţa de o mie de metri.
 
Pentru că nu au avut parte de o vreme favorabilă  pregătirii, sportivii muncesc din greu pe ultima sută de metri, înainte de Jocurile Europene.
 
Oleg Nuţa şi Ilie Oprea au cucerit, împreună, anul trecut medalia de bronz la Campionatul European până la 23 de ani. Cei doi speră sa facă o figură bună şi la Europenele de la Minsk.
 
În competiţia feminină de la Minsk, Republica Moldova va fi reprezentată de echipa Daniela Cociu - Maria Olăraşu, care vor lua startul în proba de canoe dublu pe distanţa de 500 de metri. În 2018, cele două au cucerit o medalie de argint şi una de bronz la Campionatul European de kaiac canoe pentru juniori. Mai mult de atât, au urcat pe podium şi la Mondiale.
 
Jocurile Eurpene de la Minsk se vor desfăşura în perioada 21-30 iunie. Republica Moldova va fi reprezentată de 50 de sportivi.