SPORT

Rezultat istoric pentru FC Petrocub. Formaţia din Hînceşti a obţinut prima victorie în Cupele Europene

Rezultat istoric pentru FC Petrocub. Formaţia din Hînceşti a obţinut prima victorie în Cupele Europene şi a trecut în turul doi preliminar al Conference League. Şi Milsami Orhei a reuşit o calificare nesperată după ce a invins la Sarajevo cu unu la zero.

După 1 la 1 în deplasare, Petrocub a dominat partida retur de la Chişinău cu macedonienii de la Sileks. Echipa din Hînceşti a atacat în continuu iar oaspeţii au avut un singur şut pe spaţiul porţii. Petrocub a reuşit să marcheze golul victoriei abia în ultimul minutul 5 de prelungiri, prin Mihai Plătică.

SERGIU PLĂTICĂ, jucător FC Petrocub: „A fost foarte greu, dar am dat dovadă de caracter şi în final ne-a reuşit. Sunt bucuros că am ajutat azi echipa să câştige”.

În turul doi preliminar al Conference League, Petrocub va întâlni gruparea turcă Sivasspor. Meciul tur se va juca joia viitoare, pe stadionul Zimbru din Chişinău.

Tot aseară, Milsami Orhei a reuşit o victorie surprinzătoare în deplasare cu formaţia FC Sarajevo din Bosnia şi Herţegovina. Deşi gazdele erau favorite în acest duel, vulturii-roşii s-au impus la limită, cu 1-0. Singurul gol a fost marcat de atacantul Radu Gînsari. Următorul adversar al echipei din Orhei, va fi vicecampioana Suediei, formaţia Elfsborg.  

Singura echipa eliminată din Cupele Europene este Sfântul Gheorghe. După 2 la 5 în tur, formaţia din Suruceni a pierdut şi al doilea meci cu echipa Partizani Tirana din Albania, scor 2 la 3.

Republica Moldova are trei echipe în următoarea rundă a Cupelor Europene. Sheriff – în Liga Campionilor, iar Petrocub şi Milsami în Conference League.