SPORT

România a obţinut o victorie fără emoţii, 2-0, cu Lichtenstein, în preliminariile CM 2022

post-img

Naţionala de fotbal a României a învins reprezentativa Liechtensteinului cu scorul de 2-0, duminică seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022.

România a obţinut a doua victorie consecutivă în această campanie, după 2-0 cu Islanda în deplasare.

Tricolorii s-au impus prin golurile reuşite de fundaşii laterali Alin Toşca (11) şi Cristian Manea (18), în prima jumătate de oră a partidei.

Jocul a fost unul cu sens unic, elocvente pentru acest lucru fiind raportul şuturilor la poartă (29-3), cel al şuturilor pe poartă (8-1), dar şi numărul cornerelor (15-1).

Prima oportunitate a echipei antrenate de Mirel Rădoi a venit în min. 5, când Buechel a respins mingea trimisă cu capul de Rus.

România a deschis scorul prin fundaşul stânga Alin Toşca, jucător la Gaziantep, care a şutat fără preluare din marginea careului, la colţul lung (11). A fost primul gol înscris de Toşca la echipa naţională.

După ce Stanciu l-a testat pe Buechel (16) cu un şut din afara careului, România şi-a majorat avantajul: Hagi a centrat la colţul lung, iar Manea a venit în viteză şi a trimis cu capul din 6 metri (18).

Până la pauză, tricolorii au mai avut trei ocazii notabile, dar Buchel s-a opus de fiecare dată la şuturile lui Markovic (25), Răzvan Marin (29) şi la mingea trimisă cu capul de Olaru (30).

Oaspeţii au avut şi ei şansa golului, dar Niţă a respins salvator şutul lui Hasler de la 12 metri (38), după o lovitură liberă.

În repriza secundă, debutantul Cordea (56), Dennis Man (81, 89) sau Deian Sorescu (83) ai fost imprecişi, Buechel a fost la post la mingile trimise de Răzvan Marin (73, 74) şi Cicâldău (85), iar Răzvan Marin a trimis în bară (61).

Acest a fost primul meci al naţionalei de seniori a României care a fost arbitrat de o brigadă feminină, cu Katerina Monzul (Ucraina) la centru.

După 2-0 cu Islanda şi 2-0 cu Liechtenstein, România va juca miercuri un nou meci, contra Macedoniei de Nord, pe Tose Proeski Arena din Skopje (21:45). Echipa antrenată de Mirel Rădoi a urcat pe locul al treilea în clasament, devansând Macedonia de Nord.