SPORT

România s-a calificat în Grupa Mondială a Fed Cup

post-img

România a învins Elveţia cu 3 - 0. Naţionala noastră revine astfel, după 2 ani, în Grupa Mondială a Fed Cup! Simona Halep, numărul 1 mondial, a adus calificarea după victoria decisivă în barajul cu Elveţia.

Simona Halep a avut nevoie de puţin peste o oră pentru a se impune în faţa elveţiencei Patty Schnyder, 6-2, 6-1.

Schnyder (39 ani/locul 149 WTA) a înlocuit-o în echipa elveţiană pe Timea Bacsinszky.

 

Ghemul de start, lung de 5 minute, a revenit Simonei Halep care a făcut primul break al partidei, după ce a revenit de la 0-40, notează Agerpres.

După un alt ghem echilibrat, Simona se distanţează la 2-0 pe serviciul propriu.

Elveţianca sparge gheaţa şi reduce scorul la 2-1, după ce şi-a concretizat serviciul. Liderul WTA joacă din ce în ce mai agresiv, o pistonează fără încetare cu mingi la colţurile terenului pe Schnyder fără soluţii în defensivă, şi scorul ajunge la 4-1, după ce românca îşi câştigă serviciul şi face un alt break.

Schnyder s-a agăţat de ghemul 6, a dat totul pentru a reveni în meci. A reuşit la mare luptă un break care a redus diferenţa la 4-2. Halep reacţionează rapid şi reuşeşte un re-break care duce scorul la 5-2. Jucătoarea română îndeplineşte o simplă formalitate pe ghemul ei de serviciu şi câştigă fără emoţii primul set cu 6-2 după 41 minute.

Setul doi începe cu un nou break în contul Simonei Halep, care îşi menţine concentrarea şi determinarea pentru a încheia cât mai rapid ostilităţile. Scorul ajunge firesc la 3-0, după un alt break al româncei în ghemul 3. Simona serveşte şi face 4-0, iar apoi Schnyder câştigă primul ei ghem din actul 2 şi tabela indică 4-1.

Halep rămâne în control şi câştigă fără emoţii pe serviciul propriu, iar la 5-1 soarta setului şi a partidei pare decisă. Cu un nou break, Simona pune capăt setului şi meciului cu 6-2, 6-1 după o oră şi cinci minute de joc.

În circuitul WTA, Simona Halep şi Patty Schnyder s-au înfruntat o singură dată, în 2010, la Fes (Maroc), în sferturi, unde românca s-a impus cu în două seturi cu 6-2, 7-6 (3). În Fed Cup, cele două jucătoare s-au înfruntat pentru prima oară la Cluj.

La scorul de 3-0, regulamentul Fed Cup prevede să se mai dispute doar partida de dublu.

În confruntările de Fed Cup, România conduce acum Elveţia cu 4-3.