SPORT

Sălile de sport - o soluţie de a scăpa de calorii şi de a ne tonifia corpul după sărbători

Pentru a scăpa de kilogramele în plus acumulate de sărbători, sala de sport este o soluţie la îndemână. Acolo putem să reintrăm în formă şi să ne tonifiem corpul. Instructorii ne sfătuiesc să nu lenevim, să facem cât mai multă mişcare şi să consumăm fruncte şi legume pentru a fi sănătoşi şi plini de energie.

De sărbători, mesele sunt îmbelşugate şi puţi rezistă tentaţiilor  - carne, salate cu maioneză, piftie, dulciuri şi alcool. Toate, dacă sunt consummate în exces, pun organismul la grea încercare. Mişcarea e cea mai bună metodă de a arde caloriile şi a reintra în formă. Maxim Coţofană ştie prea bine acest lucru şi o pauză de două luni i-a adus trei kilograme în plus.

Astăzi s-au redeschis sălile de sport aşa că unii au decis să-şi petreacă o parte din zi transpirând pe bandă, pe bicicletă, său la aparatele de forţă.
La sala au venit şi sportive de performanţă care au vrut să-şi testeze trupul după sărbători.

ALEXANDRU DOBROJAN, sportiv
„- E aşa cum va-ţi aşteptat?
- Puţin, am adaugat în kg. În jur de două.
- Acum treceţi la alt regim?
- Campionate nu prea urmează aşa că nu avem unde să ne grăbim”.

SINCRON SPRÂNCEANU ALEXANDRU, sportiv
- De ce trebuie să ţii cont?
- Asta e un mijloc de aur între putere şi tehnică.
- Şi cam cât trebui să te antrenezi pentru asta?
- Toată viaţa trebuie să te antrenezi. 
-  Aveţi multe victorii?
- Anul asta am fost plasat pe locul trei la categoria de 80 de kg, anul trecut pe locul doi”.

Mişcare putem face acasă, în parc sau la sala, important e să găsim motivaţie şi să nu lenevim.

CRISTEA DENIS, instructor: „Lenea e cucoana mare, acasă se poate de făcut flotări, ceva aşezări, se iau în mâini sticle cu apă, sunt multe modalităţi, flotări de la scaun. Prima lună e cel mai greu, deja cu antrenorul, el vă explică cum e corect, ca clientul să nu fugă de la sala. Ca dacă prea îl încarcă el fuge”.

Pentru ca efortul depus să fie eficient, specialiştii ne recomandă să ne  alimentăm echibrat şi să consumăm suficientă apă.