SPORT

Scandal în fotbalul din Republica Moldova. Mai mulţi arbitri cer peste un milion de lei despăgubiri

Scandal în fotbalul din Republica Moldova. Mai mulţi arbitri din Divizia Naţională cer peste un milion de lei despăgubiri, după ce vicepreşedintele echipei Petrocub, Nicolae Usatîi, a declarat că mulţi dintrei ei sunt corupţi. La rândul său, conducătorul echipei din Hînceşti califică aceste acţiuni drept intimidări asupra sa şi a clubului. 

Pentru aceste declaraţii, făcute în cadrul unei emisiuni televizate, vicepreşedintele echipei Petrocub Hânceşti spune că s-a ales cu 26 de scrisori din partea arbitrilor basarabeni, care cer scuze publice şi prejudiciu moral in valoare de 50 de mii de lei fiecare.
 
Fără să dea nume, vicepresedintele clublui Petrocub a vorbit şi în cadrul biefingului de astăzi că în fotbalul basarabean există un risc sporit de corupere a arbitrilor.
 
Nicolae Usatîi a declarat că are dubii în privinţa criteriilor de  delegare a arbitrilor şi cere federaţiei moldoveneşti de fotbal ca acest proces să fie unul transparent. 
 
Serviciul de presă al Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal dar şi preşedintele Comitetului de arbtri nu au răspuns la telefon pentru a comenta acuzaţiile.