SPORT

Selecţionata de fotbal a Republicii Moldova a fost învinsă pentru a doua oară de echipa Greciei

Selecţionata de fotbal a Republicii Moldova a fost învinsă pentru a doua oară de echipa Greciei în Liga Naţiunilor. La fel ca la Atena, tricolorii au cedat cu 0-2 partida de acasă, disputată aseară pe stadionul Zimbru din Chişinău. Oaspeţii au înscris ambele goluri în prima repriză.

Tricolorii au rezistat doar jumătate de oră în faţa grecilor, care au reuşit să deschidă scorul în minutul 32. Mijlocaşul campioanei elene Olympiacos, Konstantinos Fotounis a reuşit o execuţie superbă de la 25 de metri, direct în vinclul porţii. În mai puţin de 10 minute, oaspeţii şi-au dublat avantajul. De data aceasta Anastasios Bakasetas l-a învins pe portarul Stansilav Namaşco cu un şut din interiorul careului. În repriza secundă, echipa condusă de Engin Firat a avut o prestaţie mai bună, dar tabela a rămas neschimbată până la final.

ENGIN FIRAT, selecţioner, Republica Moldova: „În repriza a doua am făcut câteva schimbări. Am vorbit cu jucătorii să fie mai agresivi. Să împingă jocul în faţă, să preseze mai mult. Sunt mulţumit de jocul nostru din repriza secundă, dar jocul are 90 de minute nu 45. Nu pot fi mulţumit în totalitate, asta e realitatea, iar acum trebuie să ne gândim la meciul următor”. 

În urma acestui eşec, Republica Moldova ocupă ultima poziţie în grupa sa, cu un singur punct. Între timp, grecii au acumulat 11 puncte, cu 2 mai puţin decât liderul clasamentului, Slovenia. Pe 18 noiembrie, echipa noastră va juca în deplasare cu selecţionata statului Kosovo, care ocupă a treia poziţie cu două puncte. Acesta va fi ultimul meci pentru tricolori în Liga Naţiunilor, iar în cazul unui eşec, selecţionata Republicii Moldova va retrograda în Liga D.