SPORT

Sheriff Tiraspol, campioana Republicii Moldova, furnizează surpriza serii în Liga Campionilor, învingând Real Madrid pe Bernabeu

post-img

Fără niciun jucător originar din Republica Moldova în echipă, Sheriff Tiraspol, campioana Republicii Moldova, a produs surpriza serii în Liga Campionilor, învingând Real Madrid pe Santiago Bernabeu, scor final 2-1.

Scorul a fost deschis de jucătorii din regiunea transnistreană, prin uzbekul Jasur Jakhshibaev, care a marcat cu capul, după o fază de manual, la capătul căreia moldovenii conduceau cu 0-1, în minutul 25, scrie Digi24.

Portarul Georgios Athanasiadis a fost eroul meciului pentru moldoveni, fiind la post de fiecare dată când madrilenii au reuşit să trimită pe spaţiul porţii.

În cele din urmă, s-a văzut învins de la punctul cu var, de Benzema, care a egalat în minutul 65.

Luxemburghezul Sebastien Thill a marcat golul serii în Liga Campionilor, cu un trasor din demivoleu, direct în vinclul porţii lui Courtois, aducând o victorie imposibil de anticipat pentru moldovenii de la Sheriff Tiraspol.

Amintim că în anul 2015, administraţia ilegală de la Tiraspol a anunţat că Sheriff a încheiat 9 contracte cutrei firme din zonele off-shore în urma cărora a efectuat tranzaţii de 254,464 milioane de dolari. Ca urmare, aşa zisele autorităţi de la Tiraspol  au anunţat că pe faptele lui Victor Guşan şi Ilia Cazmalî,  a fost deschis un dosar penal.

„Banii au fost transferaţi în afara republicii, iar taxele vamale nu au fost achitate”, declara  atunci reprezentantul „comitetului de investigaţie” din stânga Nistruilui,