SPORT

Simona Halep a încheiat colaborarea cu antrenorul belgian. Decizie luată după turneul încheiat ieri

post-img

Jucătoarea română de tenis nu va mai colabora cu antrenorul belgian Thierry Van Cleemput, decizie luată după turneul de la Doha, încheiat ieri, unde Simona Halep a jucat finala cu Elise Mertens. Halep a confirmat informaţia într-un interviu pentru WTA Insider.

Simona Halep a spus că "am încercat pentru o săptămână şi s-a terminat", ceea ce înseamnă că cei doi au colaborat doar pe parcursul turneului de la Doha. "Am decis să ne oprim pentru că nu ne potrivim bine. Este un om bun, foarte drăguţ, dar pe teren chimia este alta. (...) Nu ne-am putut potrivi în ce priveşte tenisul. Rămânem prieteni".

Fostul nr. 1 mondial (care acum, a urcat pe locul 2) a spus că momentan nu mai caută un alt antrenor. "Am echipa mea, am sparring-partenerul meu cu mine, mă simt bine aşa deocamdată. Ştiu că am spus asta la începutul anului şi că apoi m-am răzgândit şi am simţit că am nevoie de un antrenor. Totuşi, acum simt că am nevoie de această libertate, doar să stau şi să joc ceea ce am învăţat de la Darren (n.r., Darren Cahill, fostul antrenor australian) de ani de zile". Simona a mai spus că nu se simte panicată că nu are antrenor şi că acum vede lucrurile mult mai relaxat şi că gândeşte mai pozitiv.

Simona Halep va juca săptămâna viitoare în turneu de la Dubai şi o va avea ca primă adversară pe învingătoarea dintre Eugenie Bouchard şi Vera Lapko.