SPORT

Simona Halep a intrat în istorie: este noua recordmenă a tenisului mondial

post-img

Simona Halep a intrat de luni, 3 februarie, definitiv în istoria tenisului feminin. Ea a început cea de-a 315-a săptămână consecutivă în Top 10 mondial, un record absolut în domeniu.

Pentru Simona, lungul drum către record a început la 27 ianuarie 2014, atunci când a intrat în premieră în Top 10 mondial. De atunci s-au scurs 2.199 de zile în care românca nu a mai putut fi dată jos. Din contră, a urcat continuu, graţie celor 14 titluri (din 19 câte are în total) obţinute de atunci încoace, dintre care două de Grand Slam, dar şi finalelor disputate în circuit (tot 14 din 17 în total, dintre care trei de Grand Slam şi una la Turneul Campioanelor). Ea a ocupat în acest interval primul loc în ierarhia mondială timp de 64 de săptămâni.

Vechiul record era deţinut de elveţianca Martina Hingis, care în perioada 7 octombrie 1996 - 13 octombrie 2002 a rămas între cele mai bune 10 jucătoare de tenis ale lumii timp de 314 săptămâni, scrie click.ro.

Revenind la clasamentul WTA publicat luni, 3 februarie, trebuie spus că Simona Halep a revenit pe locul 2, după calificarea în semifinalele de la Australian Open 2020. Ea este urmată dintre românce în Top 100 mondial de Sorana Cîrstea, care a urcat 5 poziţii şi e acum pe 68 în lume şi de Ana Bogdan, care a urcat 8 locuri şi e acum pe 90.

A patra jucătoare româncă din clasamentul WTA a devenit Patricia Ţig, care a urcat 3 locuri şi e acum pe 105. E urmată de Mihaela Buzărnescu, ajunsă pe 110 după un salt de două poziţii, de Irina Begu, care a căzut 12 locuri, până pe 117, şi de Monica Niculescu, revenită pe 125 după o urcare de 4 poziţii. Irina Bara staţionează pe locul 160 în lume şi este urmată de alte două românce care vor juca în echipa de Fed Cup a României contra cu Rusiei, în weekend: Gabriela Ruse este pe 166 (în urcare 17 poziţii), iar Jaqueline Cristian pe 197, în urcare 12 trepte. Pentru ambele jucătoare locurile ocupate reprezinte cele mai bune poziţii din carieră şi acest lucru este de bun augur în vederea meciurilor din weekend.

Merită remarcată şi clasarea Laurei Paar pe locul 200 în lume, după un salt de 13 poziţii. Ea îşi atinge astfel maximum carierei, iată, la 31 de ani, această clasare fiind cea mai bună din toate timpurile. Pentru cei care nu ştiu, Laura Ioana Paar juca, înainte de căsătorie, cu numele de Laura Ioana Andrei.