SPORT

Simona Halep, calificată în optimi la Australian Open, după un meci infernal cu nr. 76 mondial

post-img

A fost o noapte albă pentru pasionaţii de tenis, care din fericire s-a încheiat cu o mare bucurie. Simona Halep s-a calificat în optimi după un meci aproape inuman, epuizant, cu Lauren Davis, nr. 76 mondial, un meci care a durat trei ore şi 45 de minute, desfăşurat pe o căldură insuportabilă.

Dacă Halep pleca din poziţia de mare favorită în disputa cu americanca, diferenţa mare de valoare - cel puţin pe hârtie - dintre cele două sportive a fost anulată pe teren.

Meciul Halep-Davis a fost de o egalitate aproape perfectă. În ceea ce o priveşte pe Ana Bogdan, cealaltă sportivă din România care ajunsese în turul al treilea la Australian Open, ea a fost eliminată, dar pornea oricum cu a doua şansă contra lui Madison Keys, scrie digisport.ro

 Japoneza Naomi Osaka, locul 72 WTA, va fi adversara Simonei Halep în optimile de la Australian Open. Spectaculoasa sportivă s-a calificat pentru prima dată în cariera ei în această fază a unui grand slam. Cu origini haitiene după tată şi cu o întălţime de 1,8 metri, japoneza este considerată o viitoare Serena Williams.