SPORT

Simona Halep s-a calificat în careul de aşi la Australian Open. Adversară de top pentru româncă în penultimul act

post-img

Simona Halep a trecut cu forţa unui uragan de Anett Kontaveit, în sferturile de finală de la Australian Open, scor 6-1, 6-1, şi s-a calificat în semifinalele turneului de la Melbourne.

Halep a atins astfel pentru a doua oară semifinalele la Melbourne după o victorie rapidă, în doar 53 de minute, în faţa unei adversare aflate la cel mai bun rezultat din carieră la un Mare Şlem.

Românca a controlat meciul de la un capăt la altul, a jucat calm, a construit inspirat şi nu i-a lăsat nicio şansă adversarei, care a părut apăsată de miza meciului.

Kontaveit (24 ani, 31 WTA) a început foarte bine, cu un ghem luat la zero, dar apoi Halep a dominat ostilităţile şi a câştigat 11 ghemuri la rând. Baltica a mai câştigat un ghem în actul secund, la 5-0, pentru Simona, care a încheiat în stil de campioană, cu un as, relatează Agerpres.

Adversara Simonei Halep în semifinalele Australian Open 2020 va fi Garbine Muguruza, din Spania, locul 32 WTA, care a învins-o pe rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova (30 WTA) în două seturi, 7-5, 6-3, într-o oră şi 35 de minute.